Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Με αφανισμό κινδυνεύουν οι μισές θέσεις εργασίας του παγκόσμιου τουρισμού
[Euro2day]: Με αφανισμό κινδυνεύουν οι μισές θέσεις εργασίας του παγκόσμιου τουρισμού

[Euro2day]: Με αφανισμό κινδυνεύουν οι μισές θέσεις εργασίας του παγκόσμιου τουρισμού

Εάν οι χώρες δεν αρχίσουν να ρίχνουν τα ταξιδιωτικά εμπόδια και να τερματίζουν καραντίνες για επιβάτες που φτάνουν από περιοχές με έξαρση Covid-19, θα χαθούν 174 εκατ. θέσεις εργασίας, τονίζει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού και Ταξιδίων.

Περισσότερες από τις μισές θέσεις εργασίας που σχετίζονται με τον ταξιδιωτικό τομέα θα χαθούν, εάν παραμείνουν οι τελευταίοι αυστηροί περιορισμοί στα διεθνή ταξίδια, προειδοποιεί το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού και Ταξιδίων (WTTC).

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, το WTTC αναμένει επίσης ότι θα μειωθούν κατά 174 εκατ. οι θέσεις εργασίας στον κλάδο, εάν οι χώρες δεν αρχίσουν να ρίχνουν τα ταξιδιωτικά εμπόδια και να τερματίζουν καραντίνες για επιβάτες που φτάνουν από μολυσμένες περιοχές.

Οι παρατεταμένοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα μειώσουν τη συμβολή του κλάδου στο παγκόσμιο ΑΕΠ κατά 4,7 τρισ. δολάρια, πρόσθεσε, πτώση δηλαδή 53%σε σύγκριση με το 2019. Τα στοιχεία είναι μια ήπια βελτίωση στις εκτιμήσεις που έκανε το Συμβούλιο τον Ιούνιο, όταν εκτιμούσε ότι θα επηρεάζονταν 197 εκατ. θέσεις εργασίας. Η ισχυρή ανάκαμψη σε αγορές όπως η Κίνα προκάλεσε θετική αλλαγή, ανέφερε, προσθέτοντας ότι σε αυτή βοήθησε το «ολοκληρωμένο πρόγραμμα τεστ και ιχνηλάτησης επαφών» της Κίνας.

«Τα τελευταία μας στοιχεία αποκαλύπτουν τη σοβαρότητα του μακροπρόθεσμου αρνητικού αντίκτυπου που αντιμετωπίζει ο παγκόσμιος τομέας ταξιδιών και τουρισμού, εάν δεν συνεργαστούμε για να αρχίσουμε αμέσως τα διεθνή ταξίδια», δήλωσε η Gloria Guevara, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!