Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΑΔΜΗΕ: Γκαζώνει για τη μεγάλη διασύνδεση
[Euro2day]: ΑΔΜΗΕ: Γκαζώνει για τη μεγάλη διασύνδεση

[Euro2day]: ΑΔΜΗΕ: Γκαζώνει για τη μεγάλη διασύνδεση

Το 2022, που θα είναι το πρώτο πλήρες έτος λειτουργίας της, η εξοικονόμηση των ΥΚΩ υπολογίζεται σε 380 εκατ. ευρώ, όσο, δηλαδή, κόστισε και η κατασκευή του έργου, τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΑΔΜΗΕ.

«Γκαζώνει» ο ΑΔΜΗΕ για την ολοκλήρωση της κατασκευής και της δεύτερης ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα, που αναμένεται να επιφέρει σημαντική ανάσα στα τιμολόγια ηλεκτρισμού για τους καταναλωτές. Το 2024, πρώτη χρονιά λειτουργίας και των δύο διασυνδέσεων, η εξοικονόμηση στα τιμολόγια μέσω των ΥΚΩ υπολογίζεται σε 550 εκατ. ευρώ, ποσό που προβλέπεται να αγγίξει το 1 δισ. ευρώ το 2030.

Τα οφέλη για τους καταναλωτές εκτιμάται ότι μπορούν να γίνουν απτά και με την πρώτη διασύνδεση, με το μικρό καλώδιο, που έγινε πράξη από τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου. Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο αντιπρόεδρος του ΑΔΜΗΕ, Γιάννης Μάργαρης, μιλώντας χθες στο ενεργειακό συνέδριο της Κρήτης, για κάθε μέρα λειτουργίας της «μικρής» διασύνδεσης εξοικονομείται 1 εκατ. ευρώ από τους λογαριασμούς ρεύματος. Μάλιστα, το 2022, που θα είναι το πρώτο πλήρες έτος λειτουργίας της, η εξοικονόμηση των ΥΚΩ υπολογίζεται σε 380 εκατ. ευρώ, όσο, δηλαδή, κόστισε και η κατασκευή του έργου.

«Αυτό σημαίνει ότι μια τόσο μεγάλη επένδυση θα αποσβεστεί σε μόλις ένα χρόνο», είπε ο κ. Μάργαρης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!