Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΑΔΕΔΥ: Επιβεβαιώνονται τα χειρότερα σενάρια για τον ΟΑΕΔ
[Euro2day]: ΑΔΕΔΥ: Επιβεβαιώνονται τα χειρότερα σενάρια για τον ΟΑΕΔ

[Euro2day]: ΑΔΕΔΥ: Επιβεβαιώνονται τα χειρότερα σενάρια για τον ΟΑΕΔ

Τα έσοδα του ΟΑΕΔ από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών, θα μειωθούν κατά 56%, (1,2 δις ευρώ περίπου) ετησίως. Πώς αλλάζει ο ρόλος και η φύση του ΟΑΕΔ μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Είναι πλέον βέβαιο πως ο ρόλος και η φύση του ΟΑΕΔ αλλάζει, είναι καθαρό πως με αυτές τις συνθήκες που διαμορφώνονται ο ΟΑΕΔ οδηγείται σε συρρίκνωση, συγχώνευση ή και κλείσιμο. Η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης και παραχώρησης στους ιδιώτες των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, καθώς και το τέλος της κοινωνικής προστασίας δεν πρέπει να περάσει”, υπογραμμίζει ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Αναλυτικά:

“Όπως μας ενημέρωσε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΕΑΔ, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ επιβεβαίωσε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. τα χειρότερα σενάρια για τον ΟΑΕΔ. Και οι 3 μονάδες στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός θα προέλθουν από τον ΟΑΕΔ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα έσοδα του ΟΑΕΔ από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών, θα μειωθούν κατά 56%, (1,2 δις ευρώ περίπου) ετησίως αν λάβει κανείς υπόψη του και τη μείωση κατά 0,9 που έχει ήδη νομοθετηθεί και ισχύει από 1/6! Για τον ΟΑΕΔ θα μείνουν 700 εκ ευρώ ετησίως μετά και την παρακράτηση του 30% από τον ΕΦΚΑ, όταν ο Οργανισμός χρειάζεται 1,5 δις περίπου για επιδόματα ανεργίας και λοιπά πάγια έξοδα. Να σημειώσουμε επίσης ότι ήδη έχει εμφανιστεί έλλειμμα στον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ κατά 180 εκ ευρώ!

Το θέμα, σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ σοβαρό και αφορά το άμεσο μέλλον του Οργανισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!