Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΑΔΕΔΥ: Να αποσυρθεί το «αντιασφαλιστικό» νομοσχέδιο
[Euro2day]: ΑΔΕΔΥ: Να αποσυρθεί το «αντιασφαλιστικό» νομοσχέδιο

[Euro2day]: ΑΔΕΔΥ: Να αποσυρθεί το «αντιασφαλιστικό» νομοσχέδιο

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ που ζητά την απόσυρση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου έρχεται μια ημέρα μετά την απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 18 Φεβρουαρίου.

«Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τώρα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Σε αντίθετη περίπτωση, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

Η ανακοίνωση έρχεται μια ημέρα μετά την απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 18 Φεβρουαρίου ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

«Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο μαζικά, ενωτικά κι αποφασιστικά συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς τη Βουλή μαζί με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα (ΕΚΑ και δεκάδες πρωτοβάθμια Σωματεία), στέλνοντας το μήνυμα πως και το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ», αναφέρει η ανακοίνωση.
«Το Νομοσχέδιο Βρούτση δεν είναι τίποτε άλλο παρά η θωράκιση και παγίωση του Νόμου Κατρούγκαλου για τα επόμενα 50 χρόνια, ως το 2070, που περιέκοψε τις κύριες συντάξεις μέχρι 350€ τον μήνα, μείωσε τις επικουρικές κατά 50% και το Εφάπαξ κατά 20%».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!