Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση να πει τι διεκδίκησε από το πρόγραμμα SURE
[Euro2day]: Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση να πει τι διεκδίκησε από το πρόγραμμα SURE

[Euro2day]: Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση να πει τι διεκδίκησε από το πρόγραμμα SURE

Έλαβε πρωτοβουλία η ελληνική πλευρά για ένα μέτωπο διεκδίκησης των χωρών του νότου για υψηλότερη χρηματοδότηση από το πακέτο SURE; αναρωτιέται.

«Χθες στο Συμβούλιο Υπουργών Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζητιόταν, μεταξύ άλλων, το εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα του χρηματοδοτικού πακέτου SURE για τη στήριξη της εργασίας και της κατανομής του στα κράτη μέλη», σημειώνει η πρώην υπουργός Εργασίας σε ανακοίνωσή της.

«Περιμέναμε αυτονοήτως μια ενημέρωση από το υπουργείο Εργασίας για τη θέση που κράτησε η ελληνική πλευρά και ιδίως για το τι διεκδίκησε. Απ’ ό,τι φαίνεται από το σχετικό δελτίο Τύπου η ελληνική κυβέρνηση, πέρα από αυτοεπιβεβαιωτικά σχόλια για τον χειρισμό της οικονομικής κρίσης, δεν ενεπλάκη καν στη συζήτηση για τους όρους κατανομής του χρηματοδοτικού πακέτου. Ρωτάμε τον υπουργό:

1. Ποιο ποσό ακριβώς διεκδικεί η ελληνική κυβέρνηση για τη χώρα μας από το χρηματοδοτικό πακέτο SURE;

2. Στήριξε τη θέση των ευρωπαϊκών συνδικάτων ώστε η κατανομή των πόρων να μην γίνεται μόνο στη βάση του ΑΕΠ του κράτους αλλά να λαμβάνεται υπόψη και το ποσοστό ανεργίας, θέση που ευνοεί την υψηλότερη χρηματοδότηση της χώρας;

3. Έλαβε πρωτοβουλία η ελληνική πλευρά για ένα μέτωπο διεκδίκησης των χωρών του νότου για υψηλότερη χρηματοδότηση από το πακέτο SURE;

Αναμένουμε τις συγκεκριμένες απαντήσεις από τον υπουργό Εργασίας».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!