Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Το 70% των Γερμανών φοβάται τις οικονομικές συνέπειες τoυ κορωνοϊού
[Euro2day]: Το 70% των Γερμανών φοβάται τις οικονομικές συνέπειες τoυ κορωνοϊού

[Euro2day]: Το 70% των Γερμανών φοβάται τις οικονομικές συνέπειες τoυ κορωνοϊού

Σε αντίθεση με πέρυσι, δεν βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο ο φόβος του πολέμου, της τρομοκρατίας και της φτώχειας στα γηρατειά.

Το 70% των πολιτών ανησυχούν για τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης του κορωνοϊού όπως προκύπτει από την ετήσια «Έκθεση Ασφάλειας 2021» που παρουσιάστηκε σήμερα στο Βερολίνο. Οι ανησυχίες και οι φόβοι των Γερμανών πολιτών έχουν αλλάξει ριζικά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Σε αντίθεση με πέρυσι, δεν βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο ο φόβος του πολέμου, της τρομοκρατίας και της φτώχειας στα γηρατειά.

Από την έκθεση, η οποία συντάσσεται κάθε χρόνο από το ερευνητικό ινστιτούτο Άλενσμπαχ από κοινού με το «Κέντρο Στρατηγικής και Ανώτερης Διοίκησης», προκύπτει επίσης ότι κάθε δεύτερος πολίτης έχει μια αόριστη ανησυχία για νέους, μη συγκεκριμένους, απρόβλεπτους κινδύνους του μέλλοντος.

Όταν ρωτήθηκαν τι τους ανησυχεί αυτή τη στιγμή, το 51% των συμμετασχόντων στην έρευνα απάντησε «η γενική αβεβαιότητα σχετικά με το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα». Πέρυσι είχε δώσει τέτοια απάντηση περίπου το 32% των ερωτηθέντων.

Εκτός από αυτήν την -αόριστη- ανησυχία, το 65% των ερωτηθέντων απάντησε ότι το ανησυχεί η βία και η εγκληματικότητα. Η κλιματική αλλαγή δεν παίζει πλέον τον ίδιο ρόλο για τους Γερμανούς πολίτες, ίσως επίσης επειδή ο κορωνοϊός έχει γίνει ένας σημαντικός νέος παράγοντας ανησυχίας.

Ενώ πέρυσι τον Ιανουάριο ανησυχούσε πολύ για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής το 61% των ερωτηθέντων πολιτών, φέτος την άποψη αυτή εξέφρασε μόνο το 54% των συμμετασχόντων στην έρευνα.

ΠΗΓΗ: dpa, ΑΠΕ-ΜΠΕ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!