Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τα 21 «ένοχα» γονίδια για σοβαρή λοίμωξη Covid-19
[Euro2day]: Τα 21 «ένοχα» γονίδια για σοβαρή λοίμωξη Covid-19

[Euro2day]: Τα 21 «ένοχα» γονίδια για σοβαρή λοίμωξη Covid-19

Τεστ DNA στο 1,5% του γονιδιώματός μας μπορεί να μας αποκαλύψει αν έχουμε προδιάθεση για βαριά νόσηση και νοσηλεία σε περίπτωση λοίμωξης. Πόσο κοστίζει, πόσο διαρκεί, ποια η αξιοπιστία του.

Εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει λανσάρει ένα τεστ για ανεμβολίαστους, που όπως ισχυρίζεται, μέσω ανάλυσης DNA, μπορεί να εκτιμήσει πόσο πιθανό είναι να συμπεριλαμβάνεται κάποιος μεταξύ του 10% των ατόμων που θα χρειαστούν νοσηλεία μετά από λοίμωξη Covid-19.

Ο ενδιαφερόμενος χρειάζεται απλά να στείλει ένα δείγμα σάλιου μέσα σε έναν αποστειρωμένο δοκιμαστικό σωλήνα. Το τεστ, που κοστίζει περίπου 175 ευρώ, συνδυάζει γενετικά δεδομένα με την ηλικία, το φύλο και την προϋπάρχουσα ιατρική κατάσταση των χρηστών, προκειμένου να προβλέψει τον κίνδυνο να αρρωστήσουν βαριά και ένα μικρό ποσοστό αυτών να πεθάνει.

Αρκετοί ειδικοί στη γενετική αμφισβητούν την αξιοπιστία του συγκεκριμένου ελέγχου, θεωρώντας ότι είναι μάλλον πρόωρο να χρησιμοποιηθεί ένα γενετικό τεστ για τέτοια πρόβλεψη, καθώς ο τρόπος με τον οποίο τα γονίδια ενός ατόμου επηρεάζουν την πορεία της Covid-19 δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως. Επιπρόσθετα, υπάρχει ο κίνδυνος οι μη εμβολιασμένοι άνθρωποι να υιοθετήσουν ριψοκίνδυνη συμπεριφορά, εάν η δοκιμή της εταιρείας υποδηλώσει ότι είναι λιγότερο ευάλωτοι στον κορωνοϊό.

Παρά τις επιφυλάξεις, το συγκεκριμένο τεστ μπορεί να είναι πρόδρομος παρόμοιων τεστ κινδύνου, που αναπτύσσονται με ταχύ τρόπο αυτή την εποχή σε όλο τον κόσμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!