Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ζεστό χρήμα σε επιχειρήσεις, νοικοκυριά, ιδιοκτήτες ακινήτων – Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών
[Ελεύθερος Τύπος]: Ζεστό χρήμα σε επιχειρήσεις, νοικοκυριά, ιδιοκτήτες ακινήτων – Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών

[Ελεύθερος Τύπος]: Ζεστό χρήμα σε επιχειρήσεις, νοικοκυριά, ιδιοκτήτες ακινήτων – Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών

Τάσος Δασόπουλος

Μήνας πληρωμών θα είναι στο υπόλοιπό του ο Ιανουάριος αφού μέχρι και το τέλος του θα επιστραφεί το 50% στους ιδιοκτήτες με μειωμένα ενοίκια για τον Νοέμβριο, η επιστρεπτέα προκαταβολή 5 και το νέο επίδομα θέρμανσης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών κ. ΧρήστοςΣταϊκούρας τόνισε ότι με την ίδια διαδικασία η επιστροφή του 50% στους ιδιοκτήτες για τα μειωμένα ενοίκια Δεκεμβρίου θα γίνει μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου. Σε ό,τι αφορά την επιστροφή του 80% για τα ενοίκια του Ιανουαρίου θα γίνει -όπως είπε – με ταχύτερους ρυθμούς καθώς οι διαδικασίες είναι πιο απλές και είναι πολύ πιθανό να πιστωθούν και αυτά τα χρήματα μέσα στον Φεβρουάριο.

Για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5, μια μέρα πριν από το κλείσιμο της πλατφόρμας για αιτήσεις και διορθώσεις έχουν ήδη υποβληθεί 653.692 αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής. Οπως είπε ο υπουργός Οικονομικών δεν είναι βέβαιο ότι όλες οι επιχειρήσεις οι οποίες έκαναν αίτηση είναι και επιλέξιμες για ενίσχυση. Σε ό,τι αφορά στην καταβολή των ενισχύσεων είπε ότι μετά τη λήξη της προθεσμίας θα γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και εκτίμησε ότι οι ενισχύσεις θα αρχίσουν να πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Επανέλαβε επίσης ότι βούληση του ΥΠΟΙΙΚ είναι να γίνει και έκτος κύκλος επιστρεπτέας τον Μάρτιο που θα καλύψει την απώλεια τζίρου για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2021.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!