Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ζακ Κωστόπουλος: Η κατάθεση και η αντίδραση του ιατροδικαστή στους ισχυρισμούς της υπεράσπισης
[Ελεύθερος Τύπος]: Ζακ Κωστόπουλος: Η κατάθεση και η αντίδραση του ιατροδικαστή στους ισχυρισμούς της υπεράσπισης

[Ελεύθερος Τύπος]: Ζακ Κωστόπουλος: Η κατάθεση και η αντίδραση του ιατροδικαστή στους ισχυρισμούς της υπεράσπισης

Ζακ Κωστόπουλος: Στις 26 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί ενώπιον του ΜΟΔ η δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου που διεκόπη σήμερα μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης του ιατροδικαστή Νίκου Καλογριά.

Ο μάρτυρας επανέλαβε πολλές φορές στο δικαστήριο πως «η σωρεία κακώσεων από πολλαπλούς μηχανισμούς πρόκλησης είχε συνέπεια την ισχαιμία» εξεταζόμενος από την υπεράσπιση.

Δεκάδες ήταν οι ερωτήσεις των συνηγόρων των κατηγορουμένων, οι οποίοι εμφανίζονται με κοινή γραμμή που αμφισβητεί τον θάνατο ως συνέπεια μηχανισμού που ενεργοποιήθηκε από τα άγρια πολλαπλά χτυπήματα που δέχθηκε ο 33χρονος. Οι συνήγοροι με τις ερωτήσεις τους αναζητούν άλλα παθολογικά αίτια για την συγκλονιστική κατάληξη του Κωστόπουλου.

Έτσι, κατά την εξέταση του ιατροδικαστή αναφέρθηκαν με τις ερωτήσεις τους και στα φάρμακα που έπαιρνε το θύμα, ώστε να εξακριβώσουν αν κάποιο σκεύασμα έχει παρενέργειες στην καρδιά και επομένως σε αυτόν τον παράγοντα να οφείλεται το ισχαιμικό επεισόδιο του 33χρονου και όχι στο οργανικό στρες από τα χτυπήματα.

Ο μάρτυρας όταν άκουσε από την υπεράσπιση να γίνεται αυτός ο συσχετισμός του φαρμάκου με τον θάνατο, απάντησε: «Είναι σα να λέμε ότι ένας άνθρωπος πέθανε σε τροχαίο και επειδή βρέθηκε ασπιρίνη, θα αποδώσουμε το θάνατο στην ασπιρίνη. Από την τοξικολογική έκθεση φάνηκε ότι ήταν μία κανονική δόση». Ο ιατροδικαστής τόνισε πολλές φορές ότι δεν διαπιστώθηκε κανένα πρόβλημα υγείας που να δημιουργεί αιτιώδη συσχετισμό με τον θάνατο και ότι στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία ελέγχθηκαν όλα τα πιθανά σενάρια. «Ελέγχθηκε τοξικολογικά, ελέγχθηκε και η καρδιακή κατάσταση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!