Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: YouTube: Θα κατεβάσει τα βίντεο που διαδίδουν ψεύδη για οποιοδήποτε εμβόλιο
[Ελεύθερος Τύπος]: YouTube: Θα κατεβάσει τα βίντεο που διαδίδουν ψεύδη για οποιοδήποτε εμβόλιο

[Ελεύθερος Τύπος]: YouTube: Θα κατεβάσει τα βίντεο που διαδίδουν ψεύδη για οποιοδήποτε εμβόλιο

Το YouTube πρόκειται να αφαιρέσει βίντεο που διαδίδουν παραπληροφόρηση για όλα τα εμβόλια, σε μια προσπάθεια καταστολής του επιβλαβούς περιεχομένου που δημοσιεύτηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοΐού.

Από την Τετάρτη, ο ιστότοπος, ο οποίος έχει ήδη καταργήσει τα βίντεο παραπληροφόρησης σε σχέση με τα εμβόλια του κορονοϊού, ξεκινά να καταργεί το περιεχόμενο που αφορά ψευδείς πληροφορίες γύρω από οποιοδήποτε άλλο εγκεκριμένο εμβόλιο.

Πέρυσι, το YouTube εφάρμοσε την απαγόρευση των βίντεο παραπληροφόρησης για το εμβόλιο του κορονοϊού, γεγονός που οδήγησε στην κατάργηση 130.000 βίντεο από τότε. Το YouTube, το οποίο ανήκει στην Google, έχει αφαιρέσει συνολικά 1 εκατομμύριο βίντεο για τη διασπορά γενικών fake news γύρω από τον κορονοϊό, από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Ο Ματ Χάλπριν, παγκόσμιος επικεφαλής εμπιστοσύνης και ασφάλειας στο YouTube, είπε ότι η παραπληροφόρηση για τα εμβόλια, ένα παγκόσμιο πρόβλημα, οξύνθηκε κατά πολύ χάρη στη διάδοση ψευδών στοιχείων σχετικά με τα νέα εμβόλια του κορονοϊού.

«Η παραπληροφόρηση για τα εμβόλια εμφανίζεται παγκοσμίως, εμφανίζεται σε όλες τις χώρες και τους πολιτισμούς», είπε.

Ο Χάλπριν πρόσθεσε ότι οι ψευδείς πληροφορίες γύρω από τα εμβόλια της ιλαράς, της παρωτίτιδας και ερυθράς (MMR), στο οποίο αποδόθηκε εσφαλμένα η πρόκληση αυτισμού, είναι ένα παράδειγμα της παραπληροφόρησης που θα στοχεύσει το YouTube.

«Υπάρχουν ακόμη πολλά προβλήματα με το MMR και τους ανθρώπους που υποστηρίζουν ότι προκαλεί αυτισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!