Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ξενοδοχείο κατέρρευσε στην Κίνα- 17 οι νεκροί
[Ελεύθερος Τύπος]: Ξενοδοχείο κατέρρευσε στην Κίνα- 17 οι νεκροί

[Ελεύθερος Τύπος]: Ξενοδοχείο κατέρρευσε στην Κίνα- 17 οι νεκροί

Δεκαεφτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν από την αιφνίδια κατάρρευση ενός ξενοδοχείου στην πόλη Σουζού της ανατολικής Κίνας.

Μετά από μια 36ωρη επιχείρηση διάσωσης στα συντρίμμια του ξενοδοχείου, οι διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν 23 ανθρώπους, εκ των οποίων μόνον οι 6 βρίσκονταν ακόμη εν ζωή. Μια προκαταρκτική έρευνα έδειξε πως η κατάρρευση πιθανότατα οφείλεται σε κάποιες τροποποιήσεις στην κατασκευή του κτηρίου, που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα, κατόπιν εντολής του ιδιοκτήτη του. Το κτήριο είχε υποβληθεί, τα τελευταία χρόνια, σε πολλαπλές ανακαινίσεις.

«Αρχικά, η ξενοδοχειακή μονάδα απαρτιζόταν από μόνον τρεις ορόφους, ωστόσο με τα χρόνια οι ιδιοκτήτες προσέθεταν ολοένα και περισσότερους», δήλωσε κάτοικος της περιοχής σε τοπικό κανάλι.

Η κατάρρευση του ξενοδοχείου σημειώθηκε τη Δευτέρα, στις 15:33 (τοπική ώρα). Στο σημείο εστάλησαν περισσότεροι από 600 διασώστες.

Αρχικά, η εκτίμηση ήθελε μόλις 18 άτομα να βρίσκονται στο εσωτερικό του ξενοδοχείου, την ώρα της κατάρρευσης, ωστόσο στην πορεία διαπιστώθηκε πως τα άτομα ήταν 5 παραπάνω, συμπεριλαμβανομένων και επισκεπτών που δεν είχαν ακόμη πραγματοποιήσει το τσεκ-ιν τους.

Από τους 6 επιζώντες, οι 5 τραυματίστηκαν, αλλά βρίσκονται πλέον σε σταθερή κατάσταση. Μόνο ένα άτομο επέζησε του συμβάντος αλώβητο.

Την περασμένη χρονιά, 29 άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους, μετά την κατάρρευση ενός άλλου ξενοδοχείου στην επαρχία Φουτζιάν της Κίνας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!