Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Τα «βρώμικα» παιχνίδια του κορωνοϊού με το πάγκρεας
[Ελεύθερος Τύπος]: Τα «βρώμικα» παιχνίδια του κορωνοϊού με το πάγκρεας

[Ελεύθερος Τύπος]: Τα «βρώμικα» παιχνίδια του κορωνοϊού με το πάγκρεας

Μολύνει τα κύτταρα στο πάγκρεας που παράγουν ινσουλίνη, προκαλώντας διαβήτη τύπου 1 ακόμη και σε υγιή άτομα

Ακόμη μία μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που με ανησυχία είχαμε επισημάνει πρόσφατα. Ότι, δηλαδή, ο COVID-19 δημιουργεί διαβήτη. Αυτή τη φορά, Γερμανοί ερευνητές μας ενημερώνουν ότι ο ιός SARS-CoV-2 μολύνει τα κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη στο πάγκρεας, δημιουργώντας προϋποθέσεις για εκδήλωση της νόσου.

Πιθανή ινσουλινοεξάρτηση μετά από λοίμωξη με τον νέο κορωνοϊό

Πρόσφατη μελέτη, λοιπόν, επιστημόνων του πανεπιστημίου του Ούλμ στη Γερμανία, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Nature Metabolism, επιβεβαιώνει ότι o ιός της πανδημίας SARS-CoV-2 μπορεί να προσβάλει άμεσα τα κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη στο πάγκρεας, να προκαλέσει μακροχρόνιες επιδράσεις των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και να οδηγήσει πολλούς ασθενείς σε Διαβήτη τύπου 1. Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν έπειτα από κυτταρικές καλλιέργειες σε ασθενείς του κορωνοιού όσο και στον ιστό των νεκρών ασθενών.

Πολυμέτωπη επίθεση του κορωνοϊού

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι ο SARS-CoV-2 επιτίθεται στο σώμα σε πολλά διαφορετικά μέτωπα. Το εύρος εκτείνεται από τους πνεύμονες , τα αγγεία και την καρδιά έως τα έντερα και τα νεφρά έως το νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο . Για αρκετό καιρό υπήρξαν πολλές αναφορές από ασθενείς με οξεία Covid-19 στους οποίους τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είχαν εκτροχιασθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!