Κυριακή, 11 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Βρογχοσκόπηση: «κλασική αξία» για έλεγχο του βρογχικού δένδρου
[Ελεύθερος Τύπος]: Βρογχοσκόπηση: «κλασική αξία» για έλεγχο του βρογχικού δένδρου

[Ελεύθερος Τύπος]: Βρογχοσκόπηση: «κλασική αξία» για έλεγχο του βρογχικού δένδρου

Απλή, σύντομη, ανώδυνη και πάντα αποτελεσματική η βρογχοσκόπηση, τόσο στη διάγνωση όσο και τη θεραπεία νόσων των πνευμόνων

Η βρογχοσκόπηση (ή επισκόπηση ή ενδοσκόπηση του βρογχικού δένδρου) αποτελεί μια μέθοδο με ευρεία εφαρμογή στην ανίχνευση, τη διάγνωση αλλά και τη θεραπεία πολλών νοσημάτων του πνεύμονα. Η απλότητα της μεθόδου, συνδυαστικά με τις διαγνωστικές και θεραπευτικές εφαρμογές της, έχουν ευρύ πεδίο στη σύγχρονη ιατρική πρακτική.

Γράφει ο Νικόλαος Χαΐνης,
Διευθυντής Πνευμονολόγος στο Metropolitan Hospital

Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, με την ανάπτυξη και εφαρμογή νέων τεχνικών (ενδοβρογχικός υπέρηχος, laser, διαθερμία, κρυοθεραπεία, κ.λπ.) η τεχνολογία κατέστησε τη βρογχοσκόπηση ως ένα από τα πιο πολύτιμα διαγνωστικά και θεραπευτικά εργαλεία.

Πώς γίνεται η βρογχοσκόπηση

Όπως ήδη επισημάνθηκε, η βρογχοσκόπηση είναι μια μέθοδος απλή και ανώδυνη. Διενεργείται στο ενδοσκοπικό εργαστήριο. Στον εξεταζόμενο εφαρμόζεται τοπική αναισθησία και μέθη. Η είσοδος του βρογχοσκοπίου μπορεί να γίνει από τη ρινική ή τη στοματική κοιλότητα. Ο ενεργός χρόνος βρογχοσκόπησης (δηλαδή είσοδος-έξοδος βρογχοσκοπίου) κυμαίνεται από 10 έως 30 λεπτά. Δεν απαιτείται νοσηλεία και, σε μία ώρα από το τέλος της εξέτασης, ο εξετασθείς μπορεί να αναχωρήσει από το νοσοκομείο.

Για ποιους λόγους πρέπει να γίνεται βρογχοσκόπηση;

Οι ενδείξεις που καθιστούν απαραίτητη τη βρογχοσκόπηση είναι πολλές, κυρίως διαγνωστικές, σχετικές με διάφορα συμπτώματα ή παθολογικές εργαστηριακές εξετάσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!