Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Μ. Βρετανία: Σε ετοιμότητα ο στρατός για τον ανεφοδιασμό των πρατηρίων καυσίμων
[Ελεύθερος Τύπος]: Μ. Βρετανία: Σε ετοιμότητα ο στρατός για τον ανεφοδιασμό των πρατηρίων καυσίμων

[Ελεύθερος Τύπος]: Μ. Βρετανία: Σε ετοιμότητα ο στρατός για τον ανεφοδιασμό των πρατηρίων καυσίμων

Ο βρετανικός στρατός είναι έτοιμος να βοηθήσει στην ανακούφιση των προβλημάτων τροφοδοσίας καυσίμων, μετά από μια τέταρτη μέρα μεγάλων ουρών και κλεισίματος αντλιών.

Έως και 150 στρατιωτικοί οδηγοί δεξαμενόπλοιων θα προετοιμαστούν για να παραδώσουν καύσιμα στα πρατήρια, όπου τα αποθέματα έχουν εξαντληθεί λόγω των «αγορών πανικού», στις οποίες προέβησαν χιλιάδες πολίτες.

Η αύξηση της ζήτησης ήρθε εν μέσω φόβων ότι η έλλειψη οδηγών θα πλήξει την προσφορά καυσίμων , η οποία είναι άφθονη στα διυλιστήρια.

Ο Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών της Μ. Βρετανίας, Γραντ Σαπς, είπε ότι υπάρχουν «πρόχειρα σημάδια» σταθεροποίησης στα πρατήρια καυσίμων και ότι οι ουρές θα αρχίσουν να αντικατοπτρίζουν ακριβώς αυτό, τις επόμενες ημέρες. «Όσο πιο γρήγορα επιστρέψουμε όλοι στις συνήθεις αγοραστικές μας συνήθειες … τόσο πιο γρήγορα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα», επεσήμανε ο Γραμματέας.

Η Ένωση Λιανοπωλητών Βενζίνης είπε επίσης ότι υπάρχουν κάποια στοιχεία ότι ο αριθμός των αυτοκινητιστών που επισκέπτονται τα βενζινάδικα άρχισε σιγά σιγά να ηρεμεί.

Επικαλούμενη ανέκδοτα στοιχεία, ανέφερε ότι ορισμένοι σταθμοί ανεφοδιασμού που σημείωσαν αύξηση 500% στις επισκέψεις το Σάββατο σε σύγκριση με τον κανονικό, βλέπουν τώρα επισκέψεις περίπου 40% υψηλότερες από το κανονικό.

Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει μικρή βελτίωση στον αριθμό των πρατηρίων που είναι εκτός του ενός βαθμού ή όλων των βαθμών καυσίμου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο υπολογίζεται ότι στερείται περισσότερων από 100.000 οδηγών φορτηγών , προκαλώντας προβλήματα σε μια σειρά βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένων των προμηθευτών τροφίμων και των σούπερ μάρκετ, τους τελευταίους μήνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!