Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Βρετανία: Έλλειψη εργαζομένων λόγω Brexit
[Ελεύθερος Τύπος]: Βρετανία: Έλλειψη εργαζομένων λόγω Brexit

[Ελεύθερος Τύπος]: Βρετανία: Έλλειψη εργαζομένων λόγω Brexit

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ

Οι Βρετανοί είναι σε γενικές γραμμές ευχαριστημένοι (έως και κατενθουσιασμένοι) με το Brexit. Τώρα όμως καλούνται να αντιμετωπίσουν τις αρνητικές του συνέπειες του Brexit, οι οποίες δυστυχώς δεν μπορούν να αντιστραφούν μετά την απομάκρυνση από το ταμείο.

Το μεγάλο πρόβλημα αυτής της περιόδου αφορά την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης και φιλοξενίας μετά τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων από την κυβέρνηση Τζόνσον. Αίφνης οι ιδιοκτήτες τους και οι αρμόδιοι ανακάλυψαν ότι το προσωπικό… πέταξε και πάει, και αδυνατεί να επιστρέψει ή να αντικατασταθεί εύκολα από άλλο. Όπως επισημαίνει η Deutsche Welle, αρκεί μια βόλτα στους δρόμους του Λονδίνου για να δει κανείς εκατοντάδες μαγαζιά με την αγγελία «Ζητείται προσωπικό» κολλημένη στο τζάμι.

Στοιχεία της ένωσης καταστημάτων εστίασης και φιλοξενίας δείχνουν ότι σήμερα λείπουν από τον κλάδο 188.000 εργαζόμενοι, ενώ το διεθνές γραφείο εύρεσης εργασίας «Broadbean Technology» κάνει λόγο για 82% πτώση των αιτήσεων μέσα σε ένα χρόνο, από τον Απρίλιο του 2020. Το κοκτέιλ πανδημίας-Βrexit αποδείχθηκε μοιραίο τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, υπολογίζεται ότι μέσα στο 2020 έφυγαν από τη χώρα πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι, επιστρέφοντας στη γενέτειρά τους. Αν αναλογιστεί κανείς ότι το 43% του εργατικού δυναμικού στον τομέα αυτόν ήταν ξένοι και όχι Βρετανοί, και μάλιστα σχεδόν οι μισοί από αυτούς πολίτες της Ε.Ε., αντιλαμβάνεται το μέγεθος του κενού που δημιουργήθηκε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!