Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Το βραδινό γεύμα πρέπει να… μετακομίσει στις 6 το απόγευμα
[Ελεύθερος Τύπος]: Το βραδινό γεύμα πρέπει να… μετακομίσει στις 6 το απόγευμα

[Ελεύθερος Τύπος]: Το βραδινό γεύμα πρέπει να… μετακομίσει στις 6 το απόγευμα

Τα «χρόνια» βραδινά γεύματα οδηγούν σε… χρόνια παχυσαρκία και διαβήτη

Ακόμη κι αν δεν έχει κανείς ιδιαίτερες γνώσεις διατροφολογίας, αντιλαμβάνεται ότι το βραδινό γεύμα είναι το πιο «επικίνδυνο» από τα γεύματα της ημέρας, για εκδήλωση παχυσαρκίας και ό,τι συνοδεύει αυτήν… Παρ’ όλα αυτά, οι επιστήμονες αποφάσισαν να θέσουν και πάλι το ερώτημα «πόσο επηρεάζει το βάρος και τον μεταβολισμό η κατανάλωση φαγητού αργά το βράδυ και τι συνέπειες έχει αυτή η συνήθεια για την υγεία…». Μόνο που αυτή τη φορά οδηγήθηκαν σε ακόμη πιο ξεκάθαρα συμπεράσματα…

Οι επιστήμονες απαντούν

Πάνω από 2,1 δισεκατομμύρια άνδρες και γυναίκες εκτιμάται ότι είναι ο αριθμός των υπέρβαρων ή παχύσαρκων ενηλίκων παγκοσμίως, γεγονός που καθιστά πιθανότερα τα προβλήματα υγείας, όπως ο διαβήτης και η υψηλή αρτηριακή πίεση. Κάποιες μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση θερμίδων αργά μέσα στην ημέρα σχετίζεται με την παχυσαρκία και το μεταβολικό σύνδρομο.

Μια νέα μελέτη, όμως, που δημοσιεύτηκε στο Endocrine Society’s Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, δίνει νέα διάσταση στο πώς η κατανάλωση βραδινών γευμάτων επιδεινώνει την αντοχή στη γλυκόζη και μειώνει την ποσότητα του λίπους που καίγεται.

«Δείπνο στις 6 το απόγευμα» VS«δείπνο μετά τις 10 το βράδυ»

Οι ερευνητές μελέτησαν 20 υγιείς εθελοντές (10 άνδρες και 10 γυναίκες) για να διαπιστώσουν τον τρόπο με τον οποίο μεταβόλιζαν το δείπνο που καταναλώνεται μετά τις 10 το βράδυ σε σύγκριση με αυτό των 6 το απόγευμα. Όλοι οι εθελοντές πήγαιναν για ύπνο στις 11 το βράδυ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!