Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Αν βαρεθήκατε το τατουάζ και θέλετε να το αφαιρέσετε
[Ελεύθερος Τύπος]: Αν βαρεθήκατε το τατουάζ και θέλετε να το αφαιρέσετε

[Ελεύθερος Τύπος]: Αν βαρεθήκατε το τατουάζ και θέλετε να το αφαιρέσετε

Περισσότεροι από ένας στους πέντε ανθρώπους που κάνουν τατουάζ μετανιώνουν για κάποιον λόγο και επιθυμούν να το αφαιρέσουν, αλλά αυτό δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται.

Παρά την εξέλιξη των λέιζερ που αποτελούν την κύρια μέθοδο για την αφαίρεση των τατουάζ, η πλήρης επιτυχία είναι δύσκολη.

Οι χρωστικές των τατουάζ εγχέονται κάτω από την επιφανειακή στοιβάδα του δέρματος και αυτό καθιστά την αφαίρεσή τους πιο πολύπλοκη απ’ ό,τι είναι η εφαρμογή τους. Επιπρόσθετα, το τατουάζ υποτίθεται ότι θα είναι μόνιμο και γι’ αυτό χρησιμοποιούνται δυνατές χρωστικές. Έτσι, είναι πιθανό να απομείνει μετά την αφαίρεση κάποια ουλή ή δυσχρωμία στο δέρμα, ανεξάρτητα από την μέθοδο που θα χρησιμοποιηθεί».

Αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ

Συνήθως πρόκειται για παλμικά λέιζερ, που δρουν διασπώντας τα μελάνια, τα οποία στη συνέχεια αναλαμβάνει το ανοσοποιητικό σύστημα να αποβάλλει από τον οργανισμό. Πριν από τη θεραπεία με λέιζερ γίνεται τοπική αναισθησία. Για την αφαίρεση πολύχρωμων τατουάζ θα χρειαστεί θεραπεία με εξειδικευμένα λέιζερ.

Η πιθανότητα δυσχρωμίας στο δέρμα είναι μειωμένη με τα σύγχρονα, εξελιγμένα λέιζερ, αλλά εγγυήσεις δεν υπάρχουν γιατί η επιτυχία της αφαίρεσης εξαρτάται από παράγοντες όπως το χρώμα, η σύνθεση, η πυκνότητα, το βάθος και η παλαιότητα του τατουάζ, το σημείο του σώματος όπου έχει γίνει και η ποσότητα του μελανιού που έχει χρησιμοποιηθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!