Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Τζάστιν Τριντό: Αντιεμβολιαστές πέταξαν πέτρες στον Καναδό Πρωθυπουργό
[Ελεύθερος Τύπος]: Τζάστιν Τριντό: Αντιεμβολιαστές πέταξαν πέτρες στον Καναδό Πρωθυπουργό

[Ελεύθερος Τύπος]: Τζάστιν Τριντό: Αντιεμβολιαστές πέταξαν πέτρες στον Καναδό Πρωθυπουργό

Αντιμέτωπος με μια…βροχή από χαλίκια ήρθε ο Πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, κατά τη διάρκεια προεκλογικής του συγκέντρωσης στο Οντάριο.

Ο Τριντό επέστρεφε στο πούλμαν του, έχοντας προηγουμένως ολοκληρώσει την ομιλία του ενώπιον κοινού, όταν μια ομάδα αντιεμβολιαστών του πέταξε πέτρες, χωρίς να καταφέρει να τον τραυματίσει σοβαρά.

Ο νυν Πρωθυπουργός του Καναδά προανήγγειλε τον Αύγουστο τη διεξαγωγή εκλογών, με την ελπίδα εξασφάλισης κυβέρνησης πλειοψηφίας για το «Φιλελεύθερο» Κόμμα του. Μέχρι στιγμής, ο Τριντό έχει αντιμετωπίσει πολλές δυσχέρειες στη διεξαγωγή της προεκλογικής του καμπάνιας, κυρίως λόγω των διαδηλώσεων αρνητών του εμβολιασμού, που λαμβάνουν χώρα σε διάφορες περιοχές του Καναδά.

Ο Καναδάς αποτελεί μια από τις χώρες με το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμών στον κόσμο. Παρά το γεγονός αυτό, η πρόσφατη αυστηροποίηση των μέτρων που αφορούν εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους δεν έχει γίνει δεκτή με την ίδια «θέρμη» από όλους τους πολίτες.

Ενόψει των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε, τον περασμένο μήνα, ότι όλοι οι εργαζόμενοι του δημοσίου θα πρέπει να εμβολιαστούν έως τα τέλη Οκτωβρίου ή να ρισκάρουν να χάσουν τη δουλειά τους. Οι επιβάτες αεροσκαφών, πλοίων και διαπεριφερειακών σιδηροδρόμων πρέπει επίσης να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, προκειμένου να μπορούν να ταξιδέψουν.

Εξοργισμένοι διαδηλωτές κατά των μέτρων αυτών ήταν και όσοι επιτέθηκαν με πέτρες στον Τριντό, στην τελευταία του συγκέντρωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!