Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: ΤΤΕ και ΠΟΜΙΔΑ: «Δώστε παράταση για τα αυθαίρετα»- Οι 6 «σκόπελοι»
[Ελεύθερος Τύπος]: ΤΤΕ και ΠΟΜΙΔΑ: «Δώστε παράταση για τα αυθαίρετα»- Οι 6 «σκόπελοι»

[Ελεύθερος Τύπος]: ΤΤΕ και ΠΟΜΙΔΑ: «Δώστε παράταση για τα αυθαίρετα»- Οι 6 «σκόπελοι»

Μαρίνα Ξυπνητού

Ύστατη έκκληση στο υπουργείο Περιβάλλοντος, προκειμένου να δοθεί παράταση στα αυθαίρετα έστω και λίγες ώρες πριν κλείσει η πλατφόρμα υπαγωγής, κάνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και η ΠΟΜΙΔΑ.

Παρά τη θύελλα αντιδράσεων των επαγγελματιών του κλάδου για πίστωση χρόνου, το ΥΠΕΝ μέχρι και χθες αργά το βράδυ παρέμενε αμετακίνητο στην απόφασή του.

Σε επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός στον υπουργό ΠΕΝ Κωστή Χατζηδάκη, ζητά με συγκεκριμένα επιχειρήματα, παράταση τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους για τις προθεσμίες των νόμων 4495/2017 και 4178/2013 που λήγουν σήμερα.

Για τα αυθαίρετα κατηγορίας 5 (τα οποία από αύριο δεν θα μπορούν να ενταχθούν σε ρύθμιση όπως οι άλλες 4 κατηγορίες που θα έχουν προσαυξημένα πρόστιμα), το ΤΕΕ τονίζει ότι οι πολίτες σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν κατανοήσει ποια εντάσσονται. Οπως εξηγεί, η εντύπωση ότι αφορά μόνο «βαριές αυθαιρεσίες» και «παντελώς αυθαίρετα» έχει καθησυχάσει τους ιδιοκτήτες ότι το ακίνητό τους δεν ανήκει σε αυτήν, γεγονός που δεν ισχύει με βάση τις διατάξεις του νόμου σε πολλές περιπτώσεις μικρών οικημάτων, υπέρβασης μεγεθών κ.λπ.»

«Για να υπολογιστεί από μηχανικό η κατηγορία που εντάσσεται ένα αυθαίρετο, πρέπει πρώτα να ελεγχθεί λεπτομερειακά η ιδιοκτησία. Σε συνδυασμό με το ότι πολλοί ιδιοκτήτες δεν γνωρίζουν την έκταση των αυθαιρεσιών που υπάρχουν, ενδεχομένως ακίνητα να εμπίπτουν στην κατηγορία 5 και να χάσουν τη δυνατότητα υπαγωγής στον νόμο» επισημαίνει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!