Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Τσουχτερά τα πρόστιμα για παραβάτες σε εστίαση και δομές υγείας – Όλα τα νέα μέτρα
[Ελεύθερος Τύπος]: Τσουχτερά τα πρόστιμα για παραβάτες σε εστίαση και δομές υγείας – Όλα τα νέα μέτρα

[Ελεύθερος Τύπος]: Τσουχτερά τα πρόστιμα για παραβάτες σε εστίαση και δομές υγείας – Όλα τα νέα μέτρα

Πρόστιμα και νέα μέτρα: Αποκλειστικά με καθήμενους θα λειτουργούν οι χώροι ψυχαγωγίας και τα κέντρα διασκέδασης έως την 31η Αυγούστου ενώ μέχρι τις 16 Αυγούστου είναι υποχρεωμένοι να εμβολιαστούν οι εργαζόμενα σε κέντρα φιλοξενίας ηλικιωμένων και μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου υγειονομικοί στον δημόσιο τομέα.

Μάλιστα τα πρόστιμα για τους παραβάτες και στην εστίαση και τις δομές που θα παρατηρηθούν ανεμβολίαστοι θα είναι ιδιαίτερα αυστηρά.

Συγκεκριμένα για την εστίαση προβλέπονται τα εξής πρόστιμα:

– Για τα καταστήματα εμβαδού κάτω των 200 τ.μ. το πρόστιμο ορίζεται στα 2.000 ευρώ και 7 ημέρες αναστολή λειτουργίας από την επομένη.

– Για τα καταστήματα εμβαδού άνω των 200 τ.μ. το πρόστιμο ορίζεται στα 5.000 ευρώ και 7 ημέρες αναστολή λειτουργίας από την επομένη.

– Στην περίπτωση δεύτερης παράβασης, για όλα τα καταστήματα ανεξαρτήτως τετραγωνικών επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας από την επομένη.

– Στην περίπτωση τρίτης παράβασης, για όλα τα καταστήματα ανεξαρτήτως τετραγωνικών επιβάλλεται προσωρινή αφαίρεση άδειας για 60 ημέρες.

– Είναι δυνατή η υποβολή κυρώσεων ακόμα και μετά την πραγματοποίηση οποιασδήποτε παράβασης βάσει αποδεικτικού υλικού, όπως π.χ. ανάρτηση στα social media.

Για τις δομές υγείας προβλέπονται τα εξής πρόστιμα:

Εάν παραβιαστούν οι κανόνες, σημείωσε ο υπουργός, θα επιβάλλεται πρόστιμο στη δομή 50.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής 200.000 ευρώ, επιφυλασσόμενων τυχόν ποινικών και πειθαρχικών κυρώσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!