Κυριακή, 18 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Τουρισμός: New deal για υγειονομικά πρωτόκολλα και ρευστότητα
[Ελεύθερος Τύπος]: Τουρισμός: New deal για υγειονομικά πρωτόκολλα και ρευστότητα

[Ελεύθερος Τύπος]: Τουρισμός: New deal για υγειονομικά πρωτόκολλα και ρευστότητα

ΧΑΡΗΣ ΝΤΙΓΡΙΝΤΑΚΗΣ (email protected)

Στη δημιουργία ενός new deal για το άνοιγμα των ξενοδοχείων και των ενοικιαζομένων δωματίων προσανατολίζεται η κυβέρνηση και δη το υπουργείο Τουρισμού για το άνοιγμα της φετινής σεζόν.

Ειδικότερα, η Πολιτεία, κατά πληροφορίες, στο νέο κάδρο ασφαλείας για την τρέχουσα τουριστική σεζόν που επιθυμεί να εφαρμόσει, προσανατολίζεται στον ορισμό ενός διαπιστευμένου φορέα ο οποίος θα επιφορτιστεί με τον έλεγχο των τουριστικών επιχειρήσεων σχετικά με την εφαρμογή των πρωτοκόλλων.

Την ίδια ώρα με «φρέσκο» χρήμα σχεδιάζει η κυβέρνηση να ενισχύσει τις επιχειρήσεις του τουρισμού και της εστίασης, μέσω δύο νέων χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

Μεγάλο στοίχημα για την Πολιτεία είναι τα ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού που αποτελεί παρακαταθήκη για την έλευση εκατομμυρίων τουριστών οι οποίοι και φέτος θα κινηθούν στη λογική του last minute.

Οπως επισημαίνεται από κυβερνητικούς κύκλους, στόχος των επί θύραις πρωτοβουλιών είναι η προστασία εργαζομένων, επισκεπτών και τοπικών κοινωνιών από την πανδημία.

Σύμφωνα με μία διάταξη του υπουργείου Τουρισμού που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στα μέσα της εβδομάδας στη Βουλή, «με κοινή απόφαση του αρμόδιου οργάνου του υπουργείου Τουρισμού και του κατά περίπτωση συναρμόδιου υπουργείου, δύναται να ορίζεται διαπιστευμένος από το Εθνικό Σύστημα Διαχείρισης (ΕΣΥΔ) φορέας της γενικής κυβέρνησης, ως φορέας εκπόνησης και υλοποίησης του εθνικού συστήματος ελέγχου, επιθεώρησης και πιστοποίησης της εφαρμογής από τις τουριστικές επιχειρήσεις των μέτρων προστασίας κατά της νόσου του κορονοϊού COVID-19».

Την ίδια ώρα και εν όψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν, το υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και την αρμόδια Επιτροπή λοιμωξιολόγων, επεξεργάζεται αυτή την περίοδο τα πρωτόκολλα βάσει των οποίων θα ανοίξουν φέτος οι τουριστικές επιχειρήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!