Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Τυροκομική Καρδίτσας «Real» : Ο πρώτος ιδιώτης επενδυτής που μπήκε σε συνεταιρισμό- Ποιο είναι το business plan
[Ελεύθερος Τύπος]: Τυροκομική Καρδίτσας «Real» : Ο πρώτος ιδιώτης επενδυτής που μπήκε σε συνεταιρισμό- Ποιο είναι το business plan

[Ελεύθερος Τύπος]: Τυροκομική Καρδίτσας «Real» : Ο πρώτος ιδιώτης επενδυτής που μπήκε σε συνεταιρισμό- Ποιο είναι το business plan

ΓΩΓΩ ΚΑΣΤΕΛΗ

«Σελίδα» γυρίζει το συνεταιριστικό κίνημα στην Ελλάδα μετά την είσοδο του πρώτου ιδιώτη επενδυτή σε αγροτικό συνεταιρισμό.

Η νομοθετική πρωτοβουλία της προηγούμενης ηγεσίας του , που επιτρέπει σε ιδιώτες να συμμετάσχουν σε συνεταιριστικά σχήματα, αλλάζει τα δεδομένα στον κλάδο, καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να μετατραπούν σε υγιείς, ανταγωνιστικές επιχειρήσεις.

Εξάλλου, η μέχρι τώρα πορεία των συνεταιρισμών έχει αφήσει τα «σημάδια» της τόσο στα μέλη τους όσο και στην ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε πέρυσι η διαΝΕΟσις, τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους υπολογίζονται σε 2,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 850 εκατ. ευρώ αφορούν στην υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα. Μάλιστα, το 2000 υπήρχαν στα… χαρτιά σχεδόν 6.500 συνεταιρισμοί με 750.000 μέλη, ωστόσο, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από το Εθνικό Μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών, ο αριθμός των ενήμερων αγροτικών συνεταιρισμών ανέρχεται σε μόλις 750.

Με τον νέο νόμο για τους συνεταιρισμούς επιχειρείται να μπει μια τάξη στον κλάδο, αλλά και να καταστεί πιο ελκυστική για τους αγρότες η οργάνωση σε ομάδες. Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η κατοχύρωση δυνατότητας συμμετοχής στους Α.Σ. επενδυτών ως μελών τους, με σκοπό να μπορεί ο κάθε συνεταιρισμός να ενισχύεται με τα απαραίτητα κεφαλαία, όποτε αυτό κρίνεται σκόπιμο, χωρίς όμως να χάνει τον συνεταιριστικό χαρακτήρα του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!