Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Η θρεπτική αξία του χρώματος
[Ελεύθερος Τύπος]: Η θρεπτική αξία του χρώματος

[Ελεύθερος Τύπος]: Η θρεπτική αξία του χρώματος

Βάλτε χρώμα στη διατροφή σας και ενισχύστε την υγεία σας

Μια από τις σημαντικότερες παραμέτρους της υγιεινής διατροφής, προσδιορίζεται από την έννοια της ποικιλίας. Η φύση άλλωστε, είναι η πρώτη που διδάσκει αυτόν τον κανόνα, δίνοντας στις τροφές ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως οσμή, χρώμα και γεύση, προκαλώντας έτσι τον άνθρωπο να δοκιμάσει μέσα από μια μεγάλη ποικιλία τροφών.

Καμία τροφή από μόνη της, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως το αποκλειστικό διαθρεπτικό μέσο για επαρκή σίτιση. Γι’ αυτό άλλωστε, δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε τις μονοδιάστατες δίαιτες, εκείνες δηλαδή που βασίζονται στην κατανάλωση μίας και μόνης τροφής.

Τα τελευταία χρόνια, όμως αρχίσαμε να ανακαλύπτουμε και τη θρεπτική αξία του χρώματος στη διατροφή μας. Τα χρώματα των ανεπεξέργαστων τροφών, οφείλονται σε φυσικές χρωστικές που πέρα από τη χρώση, προσδίδουν και σημαντική διατροφική αξία. Θα πρέπει να επισημάνουμε, ωστόσο, ότι δίαιτες που βασίζονται στην κατανάλωση τροφών ενός συγκεκριμένου χρώματος, δεν είναι σοβαρές, γι’ αυτό και θα πρέπει να αποφεύγονται.

Η χρωματική παλέτα της υγείας σας

Ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο θα πρέπει να περιλαμβάνει τροφές απ’ όλο το χρωματικό φάσμα. Κάθε χρώμα, άλλωστε, έχει την αξία του:

Κόκκινο. Για την ακρίβεια, το φωτεινό κόκκινο που συναντάμε στην τομάτα, στο κόκκινο γκρέιπ-φρούτ και στο καρπούζι οφείλεται στο λυκοπένιο. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό, που έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές επιστημονικές μελέτες και θεωρείται ασπίδα έναντι του καρκίνου του προστάτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!