Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Θεσσαλονίκη: Η συγκλονιστική μαρτυρία για τις ΜΕΘ και η αχτίδα φωτός στο τούνελ του κορωνοϊού
[Ελεύθερος Τύπος]: Θεσσαλονίκη: Η συγκλονιστική μαρτυρία για τις ΜΕΘ και η αχτίδα φωτός στο τούνελ του κορωνοϊού

[Ελεύθερος Τύπος]: Θεσσαλονίκη: Η συγκλονιστική μαρτυρία για τις ΜΕΘ και η αχτίδα φωτός στο τούνελ του κορωνοϊού

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Στην «κόψη του ξυραφιού» εξακολουθεί να κινείται το σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη. Το υπουργείο, οι ΥΠΕ και οι διοικήσεις των νοσοκομείων καταβάλλουν γιγάντιες προσπάθειες να διαχειριστούν αποτελεσματικά την προβληματική κατάσταση.

Ολόκληρες κλινικές… μετακομίζουν προκειμένου να αποδεσμευτούν κρεβάτια, ενώ ανοικτά παραμένουν ως ενδεχόμενα τόσο η μεταφορά ασθενών σε νοσοκομεία της Αθήνας, όπου η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη, όσο και η μετατροπή του συνεδριακού κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης» της ΔΕΘ σε χώρο νοσηλείας ασθενών.

35χρονος διασωληνωμένος

«Είμαστε σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Το νοσοκομείο έχει 200 κλίνες για ασθενείς με κορονοϊό και όλες είναι κατειλημμένες από ασθενείς του συγκεκριμένου ιού. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό», τόνισε ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου», Νικόλαος Καπραβέλος(φωτογραφία).

Χθες, το συγκεκριμένο νοσοκομείο εφημέρευε και, όπως αποκάλυψε ο κ. Καπραβέλος, ανάμεσα στους διασωληνωμένους βρισκόταν 35χρονος, με βαρύτατη πνευμονία, χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα. Επεσήμανε ότι «ο ιός δεν ζει μόνος του.

Το μεγαλύτερο κακό που μπορείς να του κάνεις είναι να τον απομονώσεις. Ο μόνος τρόπος για να αναχαιτιστεί η πανδημία είναι η απομόνωση. Το δεύτερο κύμα είναι ισχυρότατο. Τον χαϊδέψαμε» και πρόσθεσε ότι «κάθε μισή ώρα χάνουμε έναν άνθρωπο».

Εξήγησε πως πλέον βρίσκονται υπό τις οδηγίες του κέντρου επιχειρήσεων. «Εχουμε χάσει τον ύπνο μας. Οι νοσηλευτές δεν έχουν πάρει ρεπό» και έκανε έκκληση προς την Πολιτεία ώστε οι επικουρικοί να γίνουν μόνιμοι, καθώς το σύστημα τους έχει ανάγκη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!