Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Θεοδωρικάκος: Ενώνουμε τον παγκόσμιο ελληνισμό γιατί αυτό δίνει δύναμη στην πατρίδα μας
[Ελεύθερος Τύπος]: Θεοδωρικάκος: Ενώνουμε τον παγκόσμιο ελληνισμό γιατί αυτό δίνει δύναμη στην πατρίδα μας

[Ελεύθερος Τύπος]: Θεοδωρικάκος: Ενώνουμε τον παγκόσμιο ελληνισμό γιατί αυτό δίνει δύναμη στην πατρίδα μας

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, τόνισε ότι χρειάστηκαν 45 χρόνια μετά την υιοθέτηση της συνταγματικής πρόνοιας για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού μέχρι το ελληνικό πολιτικό σύστημα να διασφαλίσει αυτή την δυνατότητα.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για την κατάργηση των περιορισμών την οποία χαρακτήρισε αυτονόητη, δημοκρατική και λογική θέση υπενθύμισε το πώς επιτεύχθηκε η ψήφισή του νόμου 4648 του 2019 με 290 ψήφους.

Για να φθάσουμε σε αυτή την επιτυχία ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τους πολιτικούς αρχηγούς, θέτοντας το πλαίσιο της συμφωνίας.
Ακολούθησαν πολύωρες, διεξοδικές συναντήσεις στην διακομματική επιτροπή.

Αναφέρθηκε και στις θέσεις με τις οποίες προσήλθαν τα κόμματα:

Η διαχρονική στάση της ΝΔ ήταν και είναι πως πρέπει όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίζουν χωρίς κανέναν αποκλεισμό , χωρίς καμία προϋπόθεση, χωρίς κανέναν περιορισμό. Αυτή είναι μία δημοκρατική και λογική θέση την οποία υποστήριξαν επίσης και τότε και τώρα το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ήθελε να μην μετράει η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού στο εκλογικό αποτέλεσμα για το σχηματισμό κυβέρνησης. Ήθελε και θέλει απλά να εκλέγουν κάποιους βουλευτές , οι οποίοι εκπροσωπούν τους συμπατριώτες μας που ζουν εκτός Ελλάδος.

Ενώ το ΚΚΕ έθεσε το θέμα της απόδειξης του δεσμού των Ελλήνων του εξωτερικού με την ελληνική πραγματικότητα, ως προϋπόθεση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!