Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Θεοδωρικάκος: Το 70% της εγκληματικότητας βρίσκεται στην Αττική
[Ελεύθερος Τύπος]: Θεοδωρικάκος: Το 70% της εγκληματικότητας βρίσκεται στην Αττική

[Ελεύθερος Τύπος]: Θεοδωρικάκος: Το 70% της εγκληματικότητας βρίσκεται στην Αττική

Θεοδωρικάκος: «Η αστυνομία έχει πετύχει μία σειρά πράγματα, αλλά μπορεί να πετύχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και τα οποία θεωρώ χρήσιμα. Το πρώτο και βασικό είναι να αυξηθεί η παρουσία της αστυνομίας στις γειτονιές, παντού, και ιδίως στο λεκανοπέδιο Αττικής στο οποίο βρίσκεται το 70% της εγκληματικότητας» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, στη ραδιοφωνική εκπομπή «Σκάει είδηση».

Σε συνέντευξή που έδωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, στην επιτυχία των μέτρων κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της ΔΕΘ και στη συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ με την Αυτοδιοίκηση, την πορεία των εμβολιασμών στην ΕΛ.ΑΣ και στις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη. Εξέφρασε επίσης και την άποψή του στα διάφορα εκλογικά σενάρια που κυκλοφορούν.

«Η ελληνική κοινωνία ύστερα από μία δύσκολη δεκαετία έχει ανάγκη από ηρεμία και έχει διάθεση για επικράτηση της φωνής της λογικής, του μέτρου, του ρεαλισμού και δε νομίζω ότι έχει διάθεση ούτε για συγκρούσεις, ούτε για φασαρίες» σημείωσε ο υπουργός, επαινώντας την άριστη συνεργασία που είχε η Αστυνομία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης που είχε ως αποτέλεσμα να εξελιχθούν ομαλά τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

«Η αστυνομία μπορεί να πετύχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα»

Αναφερόμενος στο θέμα της αστυνόμευσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε: «Υπάρχουν δύο θέματα, τα οποία είναι κρίσιμα ζητούμενα και στα οποία η αστυνομία έχει πετύχει μία σειρά πράγματα, αλλά μπορεί να πετύχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και τα οποία θεωρώ χρήσιμα. Το πρώτο και βασικό είναι να αυξηθεί η παρουσία της αστυνομίας στις γειτονιές, παντού, και ιδίως στο λεκανοπέδιο Αττικής στο οποίο βρίσκεται το 70% της εγκληματικότητας» και συμπλήρωσε: «Θα συνεχιστεί η αστυνόμευση με την ομάδα Δίας, θα επιδιώξουμε να ενδυναμώσουμε τα Αστυνομικά Τμήματα διότι από παντού μου αναφέρονται προβλήματα υποστελέχωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!