Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: «Θα πρέπει να κάνεις τη ζωή διαχειρίσιμη»- Ο Λ. Κουρσούμης οραματιστής του Παλαιοβιβλιοπωλείου Αστέγων μιλά στον Ε.Τ.
[Ελεύθερος Τύπος]: «Θα πρέπει να κάνεις τη ζωή διαχειρίσιμη»- Ο Λ. Κουρσούμης οραματιστής του Παλαιοβιβλιοπωλείου Αστέγων μιλά στον Ε.Τ.

[Ελεύθερος Τύπος]: «Θα πρέπει να κάνεις τη ζωή διαχειρίσιμη»- Ο Λ. Κουρσούμης οραματιστής του Παλαιοβιβλιοπωλείου Αστέγων μιλά στον Ε.Τ.

Ξένια Στούκα

«Παράθυρο ζωής» στην Πειραιώς 132. Ο πολιτισμός δεν αποτελεί υπόθεση μόνο των τεχνών… Ο πυρήνας του εντοπίζεται στον τρόπο που ο άνθρωπος βλέπει τη ζωή.

Πώς μπορεί λοιπόν ένα ρεπορτάζ από τα πρώτα λεπτά του να σου αποκαλύπτει ότι οι σκληρές αναποδιές της ζωής μπορούν να αποτελέσουν εφαλτήριο για αισιοδοξία, ελπίδα και δύναμη; «Με τον ίδιο τρόπο που στα αποκαλύπτει η ζωή».

Η απάντηση δίνεται από τον Λεωνίδα Κουρσούμη, τον άνθρωπο που οραματίστηκε και «γέννησε» το Παλαιοβιβλιοπωλείο Αστέγων στην Αθήνα. Και κάπως έτσι η συζήτηση μαζί του περιηγείται από το παρελθόν και τα χρόνια της κρίσης, που βρέθηκε χωρίς δουλειά και χωρίς σπίτι, στο σήμερα, που στοχεύει σε έναν μόνιμο χώρο του Παλαιοβιβλιοπωλείου Αστέγων και να λειτουργεί το καθημερινό γεύμα για εκατό αστέγους συνανθρώπους μας.

«Για περίπου 20 μήνες ήμουν άστεγος. Θέλοντας να ξεφύγω από αυτό, με άλλους δύο ανθρώπους- αστέγους, αρχίσαμε να μαζεύουμε βιβλία.

Οταν λοιπόν στα χέρια μας έφταναν διαμάντια βιβλία ψάχναμε έναν αποθηκευτικό χώρο να τα φυλάσσουμε και να τα πουλάμε για επιβίωση.

Ομως η ζωή είχε κάτι καλύτερο από το στόχο μας. Βρέθηκε ο ιδιοκτήτης της Πειραιώς 132 και μας παραχώρησε το χώρο του κι έτσι δημιουργήσαμε το 2019 το παλαιοβιβλιοπωλείο. Πραγματικά είμαι ευγνώμων», περιγράφει στον «Ε.Τ.» ο κ. Κουρσούμης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!