Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Τέλος στον πόνο λόγω ρήξης τενόντων του ώμου
[Ελεύθερος Τύπος]: Τέλος στον πόνο λόγω ρήξης τενόντων του ώμου

[Ελεύθερος Τύπος]: Τέλος στον πόνο λόγω ρήξης τενόντων του ώμου

«Γιατρέ μου, πονάει τόσο πολύ ο ώμος μου που δεν μπορώ να φτάσω το ντουλάπι», «δεν μπορώ να πιάσω τη ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο», «δεν μπορώ να σηκώσω το χέρι μου».

Τέτοιου είδους περιγραφές προέρχονται από ασθενείς με μερική ρήξη τενόντων του ώμου. Πρόκειται για την πιο συχνή πάθηση του ώμου, μια πάθηση που δεν κάνει διακρίσεις σε φύλο και ηλικία και αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες που πολλοί αδυνατούν να συνεχίσουν να δουλεύουν ή αναγκάζονται να σταματήσουν τη γυμναστική και την άθληση.

Γράφει ο Ιωάννης Τσώλος
Διευθυντής Ορθοπαιδικής στο Metropolitan hospital

Έντονος πόνος και δυσκαμψία

Το βασικό σύμπτωμα της ρήξης είναι έντονος ή βύθιος πόνος, ο οποίος χειροτερεύει όταν ξαπλώνει κανείς στην πάσχουσα πλευρά. Επίσης, παρουσιάζεται δυσκαμψία, κοινώς «πάγωμα του ώμου».

Συντηρητική θεραπεία

Κατ’ αρχάς, ο ασθενής πρέπει να απευθυνθεί σε ειδικευμένο και έμπειρο γιατρό ώστε να τεθεί η σωστή διάγνωση.

Εφόσον πρόκειται για μερική ρήξη υπερακανθίου ή υπακανθίου ξεκινάει η συντηρητική θεραπεία με φυσικοθεραπεία, φαρμακευτική αγωγή, εκχύσεις κορτικοστεροειδών PRP ή με βλαστοκύτταρα. Αν, σε περίπου οκτώ εβδομάδες, η θεραπεία δεν φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ακολουθεί το επόμενο βήμα που είναι μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος.

«Healix Transtend Anchors & Percannula System»

Η «Healix Transtend Anchors & Percannula System» είναι μια πρωτοποριακή, αναίμακτη, ελάχιστης επεμβατικότητας και ημερήσιας νοσηλείας μέθοδος, η οποία αποτελεί τον νεότερο τρόπο αποκατάστασης της μερικής ρήξης υπερακανθίου και υπακανθίου τένοντος του στροφικού πετάλου του ώμου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!