Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Τέλος στην άναρχη στάθμευση: Δημιουργούνται 1.180 νέες θέσεις για τις μοτοσικλέτες σε γειτονιές της Αθήνας
[Ελεύθερος Τύπος]: Τέλος στην άναρχη στάθμευση: Δημιουργούνται 1.180 νέες θέσεις για τις μοτοσικλέτες σε γειτονιές της Αθήνας

[Ελεύθερος Τύπος]: Τέλος στην άναρχη στάθμευση: Δημιουργούνται 1.180 νέες θέσεις για τις μοτοσικλέτες σε γειτονιές της Αθήνας

ΒΑΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τέλος στην άναρχη στάθμευση στο κέντρο και στις γειτονιές της πρωτεύουσας βάζει ο Δήμος Αθηναίων, ο οποίος δημιουργεί 1.180 νέες θέσεις στάθμευσης αποκλειστικά για τα δίκυκλα με στόχο την καλύτερη δυνατή και ανεμπόδιστη κυκλοφορία.

Συνολικά οι θέσεις στάθμευσης για τις μοτοσικλέτες γίνονται πλέον περισσότερες από 2.200 στο κέντρο και περίπου 2.800 συνολικά στην Αθήνα, ενώ αυτή την περίοδο, σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων, δημιουργήθηκαν και 22 θέσεις στάθμευσης για οχήματα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) στο κέντρο.

Οι 1.180 θέσεις έχουν χωροθετηθεί και διαμορφώνονται με οριζόντια διαγράμμιση στην άσφαλτο και ταμπέλες στο πεζοδρόμιο, ενώ τοποθετούνται έτσι ώστε να μην εμποδίζεται η απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων.

Βρίσκονται σε κεντρικές οδούς, γύρω από το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και τον Μεγάλο Περίπατο, καθώς επίσης και σε πολυσύχναστες γειτονιές της που αντιμετωπίζουν πρόβλημα από την άναρχη στάθμευση, ώστε οι οδηγοί να σταθμεύουν εύκολα και νόμιμα τα δίκυκλά τους, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στους πεζούς ή να κινδυνεύουν από την επιβολή προστίμων.

Συγκεκριμένα, οι θέσεις δικύκλων που οριοθετήθηκαν στις πέντε από τις επτά δημοτικές κοινότητες είναι οι εξής:

• 1η Δημοτική Κοινότητα: 628 θέσεις στις οδούς Καρνεάδου, Ηροδότου, Νεοφ. Βάμβα, Ν. Δούκα, Δεινοκράτους, Ξανθίππου, Β. Μπένση, Δ. Αιγινήτου, Σωκράτους, Μιαούλη, Σαρρή, Εδουάρδου Λω, Ερμού, Καρύτση, Βουλής, Ι. Παπαρρηγοπούλου, Παλαιών Πατρών Γερμανού και Κολοκοτρώνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!