Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Τέλη κυκλοφορίας: Ναι στην παράταση όχι σε «κούρεμα»
[Ελεύθερος Τύπος]: Τέλη κυκλοφορίας: Ναι στην παράταση όχι σε «κούρεμα»

[Ελεύθερος Τύπος]: Τέλη κυκλοφορίας: Ναι στην παράταση όχι σε «κούρεμα»

Τάσος Δασόπουλος

Την επόμενη εβδομάδα θα δοθεί λύση για τις επιταγές οι οποίες κινδυνεύουν να σφραγιστούν λόγω της κρίσης, σε τροπολογία στην οποία θα εξειδικεύονται όλα τα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και εργαζομένους, ύψους 3,3 δισ. ευρώ, που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Την τροπολογία προανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, σημειώνοντας παράλληλα, ειδικά για το επίδομα ειδικού σκοπού των 800 ευρώ, ότι θα ισχύει για έναν ολόκληρο μήνα.

Συνεπώς, αν το lockdown συνεχιστεί και μετά το τέλος του μήνα και μέχρι και συμπληρωθεί ένας ολόκληρος μήνας στον οποίο οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή βρίσκονται σε αναστολή σύμβαση εργασίας, τότε θα πάρουν το σύνολο των 800 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι αν ένας εργαζόμενος στην Αττική μπήκε σε αναστολή σύμβασης εργασίας στις 7 Νοεμβρίου (όταν ξεκίνησε το lockdown) και παραμένει στο ίδιο καθεστώς ως και τις 7 Δεκεμβρίου θα πάρει το σύνολο της αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Τόνισε, επίσης, ότι το Δώρο των Χριστουγέννων, τουλάχιστον στο κομμάτι που αφορά το Δημόσιο, θα καταβληθεί προσπάθεια να δοθεί το συντομότερο δυνατό.

Οχι… κούρεμα

Σε ό,τι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας, ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε εμμέσως την πρόθεση του οικονομικού επιτελείου να διευκολύνει (ίσως με κάποια παράταση) την εξόφλησή τους, η οποία με βάση το νόμο θα πρέπει να γίνει μέχρι και τις 31/12/2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!