Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ταϊβάν: Νέα επίσκεψη αντιπροσώπων του Κογκρέσου των ΗΠΑ στο νησί ενώ η ένταση με την Κίνα κλιμακώνεται
[Ελεύθερος Τύπος]: Ταϊβάν: Νέα επίσκεψη αντιπροσώπων του Κογκρέσου των ΗΠΑ στο νησί ενώ η ένταση με την Κίνα κλιμακώνεται

[Ελεύθερος Τύπος]: Ταϊβάν: Νέα επίσκεψη αντιπροσώπων του Κογκρέσου των ΗΠΑ στο νησί ενώ η ένταση με την Κίνα κλιμακώνεται

Ο αρχηγός της αντιπροσωπείας του Κογκρέσου των ΗΠΑ στην Ταϊβάν επαίνεσε το νησί ως «μια δύναμη του καλού», κατά τη διάρκεια συνάντησης με την Πρόεδρο της Ταϊβάν, Τσάι Ινγκ-γουέν, την Παρασκευή και είπε ότι οι υπό την Τσάι δεσμοί του νησιού με τις Ηνωμένες Πολιτείες κατέστησαν τα κράτη πιο παραγωγικά από ό,τι υπήρξαν εδώ και δεκαετίες.

Τα πέντε μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ έφτασαν στην Ταϊβάν το βράδυ της Πέμπτης για ένα διήμερο ταξίδι, σηματοδοτώντας τη δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που επισκέπτονται την Ταϊβάν Αμερικανοί νομοθέτες.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντησης με την Τσάι στο γραφείο της, ο Μαρκ Τακάνο, πρόεδρος της Επιτροπής Βετεράνων του Κογκρέσου και επικεφαλής της δικομματικής αντιπροσωπείας, είπε ότι οι Αμερικανοί βρέθηκαν στην περιοχή για να υπενθυμίσουν στους εταίρους και τους συμμάχους ότι η κοινή ευθύνη για μια ελεύθερη και ασφαλή περιοχή του Ινδοειρηνικού είναι πιο επίκαιρη και απαραίτητη από ποτέ.

«Κυρία Πρόεδρε, θέλω να επαινέσω την ηγεσία σας. Υπό τη διακυβέρνησή σας, οι δεσμοί μεταξύ μας είναι πιο θετικοί και παραγωγικοί από ό,τι ήταν εδώ και δεκαετίες», δήλωσε ο Τακάνο.

«Η δέσμευσή μας στην Ταϊβάν ήταν πάντα και έχει παραμείνει σταθερή, καθώς οι δεσμοί μεταξύ μας έχουν βαθύνει. Η Ταϊβάν είναι ένα παράδειγμα επιτυχίας της δημοκρατίας, ένας αξιόπιστος εταίρος και μια δύναμη του καλού στον κόσμο μας», προσέθεσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!