Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Τα… πάντα όλα για την Υγεία έρχονται στα κινητά σας – Τι θα μπορείτε να κάνετε από μακριά
[Ελεύθερος Τύπος]: Τα… πάντα όλα για την Υγεία έρχονται στα κινητά σας – Τι θα μπορείτε να κάνετε από μακριά

[Ελεύθερος Τύπος]: Τα… πάντα όλα για την Υγεία έρχονται στα κινητά σας – Τι θα μπορείτε να κάνετε από μακριά

Γωγώ Κατσέλη

Μετά την άυλη συνταγογράφηση και την πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού για εμβολιασμό στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ελευθερία», η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εκτελέσει την ίδια… συνταγή ψηφιοποίησης και σε άλλες υπηρεσίες της Δημόσιας Υγείας.

Αυτή περιλαμβάνει σε πρώτη φάση τέσσερις δράσεις: το application Yγείας για τα smartphones, τις ιατρικές ψηφιακές βεβαιώσεις, την προληπτική ιατρική και την τηλεσυμβουλευτική, οι οποίες και βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που πραγματοποίησαν χθες οι υπουργοί Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ειδικότερα, οι δράσεις που βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης και θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα είναι οι ακόλουθες:

  1. Εφαρμογή Υγείας για «έξυπνα» κινητά: Tο mobile app θα παρέχει στον πολίτη άμεση και εύκολη πρόσβαση στα στοιχεία που περιέχονται στη συνταγογράφηση και τα παραπεμπτικά για τον ίδιο και τα πρόσωπα που έχουν οριστεί ως προστατευόμενα μέλη του.
  2. Ιατρικές ψηφιακές βεβαιώσεις: Στο σύστημα της συνταγογράφησης θα προστεθεί σύντομα η δυνατότητα κατάρτισης και ανάρτησης ψηφιακών ιατρικών βεβαιώσεων, με στόχο την απλοποίηση της διαδικασίας εγγραφής σε χώρους άθλησης και συλλόγους.
  3. Προληπτική ιατρική: Οι νέοι γονείς θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις στο κινητό τους ως υπενθύμιση για τον εμβολιασμό των παιδιών τους. Περαιτέρω, προβλέπεται οι πολίτες να λαμβάνουν εξατομικευμένες ενημερώσεις για τη διενέργεια προληπτικών εξετάσεων με βάση την ηλικία και το φύλο τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!