Σάββατο, 17 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Στρατόπεδο Παύλου Μελά: Πρώτες υπογραφές για το Μητροπολιτικό Πάρκο στη Θεσσαλονίκη – Πως θα διαμορφωθεί ο χώρος
[Ελεύθερος Τύπος]: Στρατόπεδο Παύλου Μελά: Πρώτες υπογραφές για το Μητροπολιτικό Πάρκο στη Θεσσαλονίκη – Πως θα διαμορφωθεί ο χώρος

[Ελεύθερος Τύπος]: Στρατόπεδο Παύλου Μελά: Πρώτες υπογραφές για το Μητροπολιτικό Πάρκο στη Θεσσαλονίκη – Πως θα διαμορφωθεί ο χώρος

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται η δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, στη Θεσσαλονίκη.

Η Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης που αφορά την εκπόνηση των μελετών του έργου, με στόχο τη δημιουργική επανάχρηση των κτιρίων Στρατωνισμού και την περιβαλλοντική αναβάθμιση του πρώην στρατοπέδου, υπεγράφη από τους συναρμόδιους φορείς: το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Παύλου Μελά, τη ΜΟΔ Α.Ε. και τη ΜΑΘ ΑΑΕ/ΟΤΑ.

Το αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης αφορά «στις μελέτες ωρίμανσης για την αποκατάσταση επτά εμβληματικών κτιρίων που έχουν ήδη χαρακτηριστεί ως μνημεία». Πρόκειται για τα κτίρια με τα διακριτικά Α3, Β1, Β2, Β3, Β4, Π και το κτίριο ταξιαρχίας.

Το κτίριο Α2 πρόκειται να στεγάσει επιτελικές υπηρεσίες τού δήμου, καθώς και χώρο αφιερωμένο στην Εθνική Αντίσταση. Στο κτίριο Α3 θα εκτεθούν ευρήματα από τις ανασκαφές του μετρό Θεσσαλονίκης, ενώ στο κτίριο Β4 θα στεγαστεί το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού.

Το υπουργείο Πολιτισμού πρόκειται να χρηματοδοτήσει την ωρίμανση των έργων που αφορούν στους μουσειακούς χώρους, οι οποίοι θα ιδρυθούν στα κτίρια Α3 και Β4.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η υλοποίηση αυτής της φάσης, που είναι η δεύτερη στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, θα ολοκληρωθεί το 2023.

Ο συντονισμός των συναρμόδιων φορέων και το χρονοδιάγραμμα για την άμεση έναρξη των απαιτούμενων ενεργειών συζητήθηκαν πριν από λίγο καιρό σε ευρεία σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!