Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Stratfor: Πληγή ο COVID για τον τουριστικό Νότο
[Ελεύθερος Τύπος]: Stratfor: Πληγή ο COVID για  τον τουριστικό Νότο

[Ελεύθερος Τύπος]: Stratfor: Πληγή ο COVID για τον τουριστικό Νότο

Η αναζωπύρωση των κρουσμάτων COVID-19 στην Ευρώπη είναι απίθανο να προκαλέσει αυστηρά lockdown, αλλά οι ήπιοι περιορισμοί και η επίμονη αβεβαιότητα θα μπορούσαν να ανακόψουν την οικονομική ανάκαμψη της ηπείρου, ιδίως στον Νότο.

Οι ευρωπαϊκές χώρες παλεύουν με τις ταυτόχρονες προκλήσεις της επίμονης διστακτικότητας στον εμβολιασμό και της αύξησης των κρουσμάτων από τον COVID-19 εν μέσω της εμφάνισης της πιο μεταδοτικής μετάλλαξης «Δέλτα».

Τις τελευταίες ημέρες, αρκετές κυβερνήσεις επανέφεραν περιορισμούς σε νυχτερινά κέντρα, εστιατόρια και μπαρ σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τα κρούσματα μεταξύ νέων, ανεμβολίαστων ατόμων. Ορισμένες κυβερνήσεις έχουν επίσης καταστήσει τον εμβολιασμό υποχρεωτικό για τους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας και έχουν προειδοποιήσει ότι, εάν δεν βελτιωθούν τα ποσοστά εμβολιασμού, θα μπορούσε να γίνει υποχρεωτικός για το σύνολο του πληθυσμού.

  • Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων, μέχρι τις 13 Ιουλίου το 64% του ενήλικου πληθυσμού στην Ευρωπαϊκή Ενωση έχει κάνει τουλάχιστον τη μία δόση του εμβολίου COVID-19. Ο εβδομαδιαίος αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με τον COVID στην Ενωση είναι χαμηλός, δεδομένου ότι μεγάλο μέρος των ευπαθών πληθυσμών έχει εμβολιαστεί, αλλά οι μολύνσεις παραμένουν υψηλές μεταξύ των ατόμων κάτω των 30 ετών.
  • Στις 12 Ιουλίου, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι ο εμβολιασμός θα είναι υποχρεωτικός για όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!