Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Stratfor: Φρενάρει η ανάκαμψη της Ευρωζώνης
[Ελεύθερος Τύπος]: Stratfor: Φρενάρει η ανάκαμψη της Ευρωζώνης

[Ελεύθερος Τύπος]: Stratfor: Φρενάρει η ανάκαμψη της Ευρωζώνης

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟΥ

Τα πρώτα σημάδια δείχνουν ότι η οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης από την κρίση του COVID-19 ήδη επιβραδύνεται, κάτι που θα αναγκάσει τις κυβερνήσεις να εισαγάγουν νέους γύρους τόνωσης των οικονομιών.

Η ευρωζώνη παρουσίασε ύφεση κατά 12,1% το δεύτερο τρίμηνο του 2020, καθώς τα μέτρα του lockdown επηρέασαν αρνητικά την κατανάλωση, τις επενδύσεις και το εμπόριο. Η άρση αυτών των μέτρων οδήγησε σε βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας από τα τέλη Μαΐου, αλλά πρόσφατοι δείκτες υποδηλώνουν ότι η ανάκαμψη που παρουσιάζεται αποδυναμώνεται καθώς η άνοδος των κρουσμάτων από τον COVID-19 αναγκάζει τις κυβερνήσεις να επαναφέρουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και τις διεθνείς ταξιδιωτικές οδηγίες.

  • Στις 3 Σεπτεμβρίου, η Eurostat ανέφερε ότι ο εποχικά προσαρμοσμένος όγκος των λιανικών πωλήσεων μειώθηκε κατά 1,3% στην ευρωζώνη τον Ιούλιο, σε σύγκριση με τον Ιούνιο.
  • Ο μηνιαίος Δείκτης ΔιαχειριστώνΠρομηθειών (PMI) του κλάδου υπηρεσιών της IHS Markit, ένας δείκτης δραστηριότητας υπηρεσιών στην Ευρώπη, έπεσε στα 50,5 τον Αύγουστο από 54,7 τον Ιούλιο (τα ποσοστά άνω του 50 δείχνουν ανάπτυξη). Η επέκταση του τομέα των υπηρεσιών αποδυναμώθηκε στη Γαλλία, ενώ πραγματική μείωση σημειώθηκε στην Ισπανία και την Ιταλία.

Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης θα επεκτείνουν τις υφιστάμενες πολιτικές διατήρησης θέσεων εργασίας για να αποφύγουν την κλιμάκωση της ανεργίας και επίσης ορισμένες από αυτές θα ανακοινώσουν νέα μέτρα τόνωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!