Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Στο Αμπου Ντάμπι ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Άμυνα, επενδύσεις και ενεργειακή συνεργασία σε πρώτο πλάνο
[Ελεύθερος Τύπος]: Στο Αμπου Ντάμπι ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Άμυνα, επενδύσεις και ενεργειακή συνεργασία σε πρώτο πλάνο

[Ελεύθερος Τύπος]: Στο Αμπου Ντάμπι ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Άμυνα, επενδύσεις και ενεργειακή συνεργασία σε πρώτο πλάνο

ΑΠ. ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Αμπου Ντάμπι βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα έχει σήμερα συνάντηση με τον διάδοχο του θρόνου, σεΐχη Mohammed Bin Zayed Al Nahyan, στο πλαίσιο μιας επίσκεψης που εντάσσεται στην ενεργητική διπλωματία για την ενίσχυση των περιφερειακών συνεργασιών της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή και στοχεύει στην εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης των δύο χωρών, η οποία αναμένεται να επισφραγιστεί με την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας στους τομείς της εξωτερικής πολιτικής και άμυνας.

Στο επίκεντρο των επαφών του κ. Μητσοτάκη και της ελληνικής αντιπροσωπείας θα βρεθεί και η οικονομία και η προσέλκυση επενδύσεων, ενώ ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο του Κέντρου Hedaya, dr. Ali Rashid Al Nuaimi, διεθνούς οργανισμού για την καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού, ενώ θα επισκεφθεί το Sheikh Zayed Grand Mosque Center.

Σταθμό στην πορεία οικονομικής συνεργασίας έχει αποτελέσει και το Forum Διευρυμένης Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που ακολούθησε την πρώτη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη, φέρνοντας στην Αθήνα τον υπουργό Επικρατείας και πολυμελή αντιπροσωπεία από τα ΗΑΕ, τα μέλη της οποίας είχαν συναντήσεις με υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που εκτεινόταν από την οικονομία και τις επενδύσεις, ως την άμυνα, την ενέργεια και το περιβάλλον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!