Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Στις αγορές ξαναβγαίνει η Ελλάδα για ενίσχυση του κρατικού «κουμπαρά»
[Ελεύθερος Τύπος]: Στις αγορές ξαναβγαίνει η Ελλάδα για ενίσχυση του κρατικού «κουμπαρά»

[Ελεύθερος Τύπος]: Στις αγορές ξαναβγαίνει η Ελλάδα για ενίσχυση του κρατικού «κουμπαρά»

Τάσος Δασόπουλος

Με μια έξοδο στις αγορές που θα ανανεώσει την παρουσία της Ελλάδας και θα αυξήσει τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου μπαίνει το φθινόπωρο, που αναμένεται δύσκολο, για την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Χθες δόθηκε η επίσημη εντολή από το ΥΠΟΙΚ και τον ΟΔΔΗΧ σε έξι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες (Barclays, Citi, IMI-Intesa Sanpaolo, Morgan Stanley, Nomura και Société Générale) για επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου που διατέθηκε τη 18η Ιουνίου και το οποίο είχε διαμορφώσει επιτόκιο 1,57%.
Η συγκεκριμένη κίνηση, εκτός από την αύξηση των ταμειακών διαθεσίμων, έχει στόχο να καταγραφεί η έκδοση ενός ελληνικού δεκαετούς ομολόγου με επιτόκιο κοντά στο 1,2% (με δεδομένο ότι το ελληνικό δεκαετές διαπραγματεύεται στο 1,13%) και -στην επόμενη φάση- να οδηγήσει τα ελληνικά ομόλογα σε ακόμη χαμηλότερες αποδόσεις στη δευτερογενή αγορά ομολόγων.

Το… πινάκιο
Μέχρι στιγμής το 2020, με εξαίρεση το 30ετές ομόλογο ύψους 3,314 δισ. ευρώ με επιτόκιο 2,35% που εκδόθηκε στις 21/1 για την επαναγορά χρέους, η Ελλάδα έχει δανειστεί για να καλύψει υποχρεώσεις από τις αγορές συνολικά 7,5 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα δανείστηκε 2,5 δισ. από την έκδοση 15ετούς ομολόγου με επιτόκιο 1,91% στις 2 Φεβρουαρίου, 2 δισ. ευρώ από την έκδοση 7ετούς ομολόγου στις 22 Απριλίου με επιτόκιο 2% και 3 δισ. ευρώ από την έκδοση 10ετούς ομολόγου που εκδόθηκε στις 18 Ιουνίου με επιτόκιο 1,57%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!