Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Στήριξη Παππά επέβαλε… με δημοκρατικές διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας
[Ελεύθερος Τύπος]: Στήριξη Παππά επέβαλε… με δημοκρατικές διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας

[Ελεύθερος Τύπος]: Στήριξη Παππά επέβαλε… με δημοκρατικές διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας

«Oχι» αναμένεται να ψηφίσει η αξιωματική αντιπολίτευση σε ενδεχόμενη πρόταση της πλειοψηφίας για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τις ευθύνες του Νίκου Παππά, μετά τις καταγγελίες Καλογρίτσα για την υπόθεση «ΣΥΡΙΖΑ channel».

Ο κ. Τσίπρας κατάφερε και επέβαλε την πλήρη στήριξη στον κ. Παππά από όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και κατ΄ επέκταση την ταύτιση Παππά, Τσίπρα, ΣΥΡΙΖΑ.

Τις σχετικές συνεννοήσεις έχει ήδη κάνει ο κ. Τσίπρας σε υψηλό επίπεδο. Εχει ήδη δεσμεύσει κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -ακόμα και ορκισμένους εχθρούς του πρώην υπουργού και Νο2 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- σε ενιαία στάση απόλυτης στήριξης του κ. Παππά, χωρίς αστερίσκους. Λέγεται δε ότι στην προσπάθειά του αυτή έχει αποκρούσει ενστάσεις που άκουσε από κάποιους, του τύπου ότι δεν μπορεί να ταυτίζεται ένα στέλεχος με όλο το κόμμα ή και τον ίδιο και ότι αυτό είναι επικίνδυνο για την πορεία του κόμματος.

Είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί την ισχύ του αλλά και τις προσωπικές του σχέσεις για να πετύχει ομοφωνία στη στήριξη υπουργού του που βάλλεται και τα καταφέρνει. Η προηγούμενη ήταν με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο οποίος αν και δεν προερχόταν από την Αριστερά, αν και καταγγελλόταν για αθέμιτες πράξεις και πολιτικά εγκλήματα που τελικά στοίχισαν στον ΣΥΡΙΖΑ, η συντριπτική πλειονότητα των στελεχών του κόμματος τον στήριξε και όσοι τον κατήγγειλαν (π.χ. Κοντονής) ή διαφώνησαν μαζί του (π.χ. Παρασκευόπουλος) βγήκαν εκτός κάδρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!