Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Στην αγορά τα €32,3 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης – Πού και πώς θα δοθούν
[Ελεύθερος Τύπος]: Στην αγορά τα €32,3 δισ.  από το Ταμείο  Ανάκαμψης – Πού και πώς θα δοθούν

[Ελεύθερος Τύπος]: Στην αγορά τα €32,3 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης – Πού και πώς θα δοθούν

Στον… μαραθώνιο της έγκαιρης απορρόφησης των 30,5 δισ. ευρώ του προγράμματος ανάκαμψης και ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» έχει μπει πλέον το οικονομικό επιτελείο προκειμένου το πρόγραμμα να πετύχει τον φιλόδοξο στόχο να κινητοποιήσει επενδύσεις ύψους 59 δισ. ευρώ.

Συνολικά η Ελλάδα θα λάβει 32,2 δισ. ευρώ, δεδομένου ότι άλλα 1,7 δισ. ευρώ που θα δοθούν μέσω της πρωτοβουλίας ReactEU χρηματοδοτούνται και αυτά από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Δύο διαδικασίες για το Ταμείο Ανάκαμψης

Μετά και την επίσημη ανακοίνωση της έγκρισης του προγράμματος στην Αθήνα από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τρέχουν πλέον δύο διαδικασίες. Η πρώτη αφορά στα τυπικά μέχρι και την τελική έγκριση του προγράμματος. Ειδικότερα, μετά την έγκριση από την Κομισιόν το ελληνικό πρόγραμμα θα πρέπει να εγκριθεί και από το επόμενο ECOFIN. Στη συνέχεια, Αθήνα και Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να υπογράψουν την επιχειρησιακή σύμβαση του προγράμματος. Μαζί θα υπογραφεί και η δανειακή σύμβαση για τα 12,7 δισ. που θα αξιοποιηθούν για τη χρηματοδότηση ιδιωτικών επενδύσεων. Στη συνέχεια, θα πρέπει το ελληνικό πρόγραμμα μαζί με αυτά των Πορτογαλίας, Ισπανίας, Δανίας και Λουξεμβούργου -που είναι τα πρώτα που παίρνουν το «πράσινο φως» από την Κομισιόν- να εγκριθούν και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Πριν γίνει αυτό, θα πρέπει να τα εγκρίνουν τα εθνικά κοινοβούλια των Γερμανίας, Ολλανδίας, Αυστρίας, Φινλανδίας και Σλοβακίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!