Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Στη σωστή κατεύθυνση οι εξαγγελίες ΔΕΘ – Πώς βλέπει η αγορά το νέο πακέτο μέτρων
[Ελεύθερος Τύπος]: Στη σωστή κατεύθυνση οι εξαγγελίες ΔΕΘ – Πώς βλέπει η αγορά το νέο πακέτο μέτρων

[Ελεύθερος Τύπος]: Στη σωστή κατεύθυνση οι εξαγγελίες ΔΕΘ – Πώς βλέπει η αγορά το νέο πακέτο μέτρων

Ιωάννα Φεντούρη

Θετικά αλλά όχι αρκετά είναι τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), για ορισμένους από τους εκπροσώπους της αγοράς.

«Δείχνουν μια κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησης και την πρόθεσή της να στηρίξει την επιχειρηματικότητα», δήλωσε, σχετικά, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, εξηγώντας πως «οποιαδήποτε μείωση στη φορολογία δίνει “ανάσα” στις επιχειρήσεις, όπως εξάλλου συμβαίνει και με το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών, που επίσης μειώνεται. Θετικό είναι, επίσης, ότι δίνονται κίνητρα για συγχωνεύσεις».

Ωστόσο, εξέφρασε την εκτίμηση πως τα μέτρα «δεν επαρκούν για να αντιμετωπιστούν τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που απειλούν τη βιωσιμότητα χιλιάδων επιχειρήσεων».

Οπως ανέφερε, χαρακτηριστικά, «ανακοινώθηκε μείωση του ποσοστού επιστροφής για όλες τις επιστρεπτέες προκαταβολές, όμως δεν ακούσαμε κάτι για τις οφειλές σε εφορία και Ταμεία που συσσωρεύτηκαν τους τελευταίους 18 μήνες και που πιέζουν ασφυκτικά χιλιάδες επιχειρήσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς υποστήριξε πως τα μέτρα κινούνται μεν προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν επαρκούν για να αντιμετωπίσουν τα συσσωρευμένα και άμεσα προβλήματα της αγοράς. «Δεν ακούσαμε τίποτα σχετικά με τους “κεφαλικούς φόρους” τύπου “τέλους επιτηδεύματος”, την προκαταβολή φόρου, τη θεσμοθέτηση του ακατάσχετου λογαριασμού, που θα ήταν ανάσα για τις μικρές επιχειρήσεις ή αναλυτικά το τι θα γίνει με το καυτό θέμα της αποπληρωμής του χρέους της πανδημίας, καθώς η αναφορά για τη “διαγραφή” του 50% της επιστρεπτέας προκαταβολής ήταν ήδη γνωστή», σημειώνεται σε ανακοίνωσή του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!