Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Στη «σκιά» της δίκης Νετανιάχου οι διαβουλεύσεις για νέα κυβέρνηση στο Ισραήλ
[Ελεύθερος Τύπος]: Στη «σκιά» της δίκης Νετανιάχου οι διαβουλεύσεις για νέα κυβέρνηση στο Ισραήλ

[Ελεύθερος Τύπος]: Στη «σκιά» της δίκης Νετανιάχου οι διαβουλεύσεις για νέα κυβέρνηση στο Ισραήλ

Επαναλαμβάνεται σήμερα στο Ισραήλ η δίκη για διαφθορά του απερχόμενου πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ ξεκινούν και οι διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο Ρέουβεν Ρίβλιν για τον ορισμό του υποψηφίου που θα προσπαθήσει να σχηματίσει νέα κυβέρνηση.

Οι δικαστές έχουν καλέσει τον 71χρονο Νετανιάχου στο δικαστήριο της Ιερουσαλήμ για την εναρκτήρια αγόρευση της εισαγγελίας, ένα νέο στάδιο στην πρώτη δίκη στην Ιστορία του Ισραήλ εν ενεργεία πρωθυπουργού.

Ο Νετανιάχου, που έχει διατελέσει πρωθυπουργός 15 χρόνια, κατηγορείται για διαφθορά, απάτη και παραβίαση εμπιστοσύνης σε τρεις υποθέσεις, κατηγορίες που αρνείται.

Την ώρα που ο βασικός εισαγγελέας Λιάτ Μπεν- Άρι θα παρουσιάζει τα επιχειρήματά του κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ο Ρίβλιν θα ξεκινά λίγα χιλιόμετρα μακριά από το δικαστήριο τις διήμερες συζητήσεις με εκπροσώπους των κομμάτων, οι οποίες θα καθορίσουν το μέλλον του Νετανιάχου.

Το Λικούντ, του Νετανιάχου, κέρδισε τις περισσότερες έδρες μετά τις εκλογές της 23ης Μαρτίου – τις τέταρτες σε λιγότερο από δύο χρόνια – 30 σε σύνολο 120 στην Κνεσέτ.

Όμως αυτές οι έδρες σε συνδυασμό με όσες κέρδισαν οι φυσικοί του σύμμαχοι δεν του διασφαλίζουν τις 61 που χρειάζεται για να σχηματίσει σταθερή κυβέρνηση. Απέναντί του πολλά κόμματα έχουν αποφασίσει να βάλουν τέλος στα 12 συνεχή χρόνια εξουσίας του.

Καθώς η αντίπαλη πλευρά δεν έχει συμφωνήσει σε κοινό επικεφαλής, ο Νετανιάχου ίσως να λάβει τις περισσότερες ψήφους, με τη στήριξη 16 βουλευτών από τα υπερορθόδοξα κόμματα, και έξι του ακροδεξιού Θρησκευτικός Σιωνισμός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!