Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Σταϊκούρας: «Παράθυρο» για κλιμακωτή μείωση της προκαταβολής φόρου και φέτος – Στο τραπέζι «ψαλίδι» στον ΕΝΦΙΑ
[Ελεύθερος Τύπος]: Σταϊκούρας: «Παράθυρο» για κλιμακωτή μείωση της προκαταβολής φόρου και φέτος – Στο τραπέζι «ψαλίδι» στον ΕΝΦΙΑ

[Ελεύθερος Τύπος]: Σταϊκούρας: «Παράθυρο» για κλιμακωτή μείωση της προκαταβολής φόρου και φέτος – Στο τραπέζι «ψαλίδι» στον ΕΝΦΙΑ

Τάσος Δασόπουλος (email protected)

Έτοιμο και για το ενδεχόμενο ολικού lockdown δηλώνει το οικονομικό επιτελείο, παρότι θα αυξήσει το μηναίο κόστος διαχείρισης, από τα 2,4 δισ. που είναι σήμερα, στα 3 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1, τόνισε πως το υπουργείο Οικονομικών έχει από νωρίτερα συμπεριλάβει στα πιθανά σενάρια και αυτό ενός ολικού lockdown. Επανέλαβε δε ότι το κόστος για τη διαχείριση ενός τέτοιου ενδεχόμενου θα φτάσει τα 3 δισ. ευρώ το μήνα, από τα 2,4 δισ. που είναι σήμερα με τους υφιστάμενους περιορισμούς λόγω της πανδημίας.

Με τις ανακοινώσεις που έχει κάνει από τη Δευτέρα σχετικά με τα μέτρα στήριξης μετά τα τελευταία περιοριστικά μέτρα έχει καλύψει σε μεγάλο βαθμό εκ των προτέρων το ενδεχόμενο ενός ολικού «κλειδώματος» της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε το σπάσιμο του 6ου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής σε δύο επιμέρους κύκλους.

Ο πρώτος, προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα, με το 50% των ενισχύσεων να είναι μη επιστρεπτέο. Εμφαση στις ενισχύσεις θα δίνεται στις επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή, με περιορισμό των ενισχύσεων για τις πληττόμενες αλλά σε λειτουργία επιχειρήσεις.

Επίσης, έχει ξεκαθαριστεί ότι και για τον Μάρτιο οι κλάδοι που παραμένουν σε αναστολή λειτουργίας (εστίαση, λιανεμπόριο, τουρισμός, πολιτισμός, αθλητισμός, μεταφορές) δεν έχουν υποχρέωση καταβολής ενοικίου, με τους ιδιοκτήτες να αναμένουν επιστροφή το 80% του μισθώματος, και 60% αν ο ιδιοκτήτης είναι νομικό πρόσωπο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!