Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Σταϊκούρας: Νέα ένεση ρευστότητας 10 δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία
[Ελεύθερος Τύπος]: Σταϊκούρας: Νέα ένεση ρευστότητας 10 δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία

[Ελεύθερος Τύπος]: Σταϊκούρας: Νέα ένεση ρευστότητας 10 δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία

Τάσος Δασόπουλος

Το ποσό των 10 δισ. € θα διοχετευτεί από τώρα έως και το τέλος της χρονιάς στην πραγματική οικονομία είτε μέσω άμεσων μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων είτε ως εγγυοδοσία μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Την εκτίμηση αυτή έκανε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον Real FM, με βάση μέτρα που επεκτείνονται και χρηματοδοτικά εργαλεία που επαναλαμβάνονται, σημειώνοντας ότι από την αρχή της πανδημίας ως το τέλος του χρόνου τα μέτρα στήριξης θα φτάσουν τα 24 δισ. χωρίς να υπολογίζονται τα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Το επόμενο διάστημα, σε ό,τι αφορά στα εργαλεία χρηματοδότησης, είπε ότι θα διατεθούν 500 εκατ. ευρώ, που είναι το υπόλοιπο του ΤΕΠΙΧ ΙΙ ενώ μέσα στην εβδομάδα θα αναγγελθεί ο τρίτος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής με προϋπολογισμό άνω του 1 δισ. ευρώ.

Το νέο πρόγραμμα εγγυοδοσίας έχει ένα προϋπολογισμό 3-3,5 δισ. Παράλληλα θα επεκταθούν μέτρα όπως η αναστολή συμβάσεων εργασίας και το πρόγραμμα «Συν-Εργασία» και οι απαλλαγές για όσους δέχονται μειωμένα ενοίκια μέχρι και το τέλος του χρόνου για όσες επιχειρήσεις συνεχίζουν να πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού. Επίσης, μέσα στο χρόνο θα διατεθεί και το 1,4 δισ. € για τα αναδρομικά δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι για όλα αυτά υπάρχουν τα απαραίτητα ταμειακά διαθέσιμα, τα οποία μετά την πρόσφατη έκδοση του 10ετούς ομολόγου και άλλων εντόκων γραμματίων έχουν φτάσει ξανά στα 38 δισ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!