Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Σταϊκούρας: Μέτρα στήριξης 5,9 δισ. το πρώτο τρίμηνο – Τι ισχύει για  επιστρεπτέα και ΦΠΑ
[Ελεύθερος Τύπος]: Σταϊκούρας: Μέτρα στήριξης 5,9 δισ. το πρώτο τρίμηνο – Τι ισχύει για  επιστρεπτέα και ΦΠΑ

[Ελεύθερος Τύπος]: Σταϊκούρας: Μέτρα στήριξης 5,9 δισ. το πρώτο τρίμηνο – Τι ισχύει για  επιστρεπτέα και ΦΠΑ

Τάσος Δασόπουλος (email protected)

Το «σπάσιμο» του 6ου κύκλου επιστρεπτέας προκαταβολής σε δύο επιμέρους, με τον πρώτο να ξεκινά μέσα στο μήνα και τον επόμενο τον Μάρτιο, και την ένταξη εκ των υστέρων και των πρακτορείων ΟΠΑΠ στον 5ο κύκλο του προγράμματος ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Εξειδικεύοντας τα μέτρα στήριξης της οικονομίας μετά τα τελευταία περιοριστικά μέτρα, τόνισε ότι θα φτάσουν τα 5,9 δισ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του χρόνου, ποσό μεγαλύτερο από αυτό που είχε αρχικά υπολογιστεί, και πρόσθεσε ότι το κόστος της πανδημίας σε μηνιαία βάση υπολογίζεται στα 2,4 δισ. ευρώ.

«Το υπουργείο Οικονομικών και η κυβέρνηση θα είναι κοντά στην κοινωνία για όσο χρειαστεί», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών για να προσθέσει ότι οι πόροι δεν είναι απεριόριστοι και γι’ αυτό τα μέτρα στήριξης θα στοχεύουν περισσότερο στους κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός.

Σε ό,τι αφορά το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι ο 6ος κύκλος της σπάει σε δύο επιμέρους.

Ο πρώτος που θα ανοίξει τη Δευτέρα θα έχει προϋπολογισμό 500 εκατ. ευρώ, θα καλύπτει την απώλεια τζίρου του Ιανουαρίου και θα πληρωθεί στις αρχές Μαρτίου, με το 50% της ενίσχυσης να μην είναι επιστρεπτέος όπως και στον 4ο και τον 5ο κύκλο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!