Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Στα δικαστήρια πάνε την Uber οι οδηγοί ταξί του Λονδίνου
[Ελεύθερος Τύπος]: Στα δικαστήρια πάνε την Uber οι οδηγοί ταξί του Λονδίνου

[Ελεύθερος Τύπος]: Στα δικαστήρια πάνε την Uber οι οδηγοί ταξί του Λονδίνου

Χιλιάδες οδηγοί ταξί από τη βρετανική πρωτεύουσα πρόκειται να μηνύσουν την Uber για ζημία, κατηγορώντας την εταιρεία ότι δρούσε παράνομα.

Εάν η συλλογική αγωγή πετύχει το στόχο της, η εταιρεία παροχής μεταφορικών υπηρεσιών μπορεί να χρειαστεί να πληρώσει πρόστιμο αρκετών εκατομμυρίων λιρών.

Σύμφωνα με τους λονδρέζους οδηγούς ταξί, η Uber δεν ακολούθησε πιστά την ισχύουσα νομοθεσία για την μίσθωση Ι.Χ. ανάμεσα στα έτη 2012 και 2018, κάτι που η εταιρεία φυσικά αρνείται.

Ενώ η μίσθωση υποτίθεται πως γίνεται, όσον αφορά τέτοιου είδους διαδικτυακές υπηρεσίες, μόνο μέσω των εφαρμογών που έχουν κατεβάσει στα κινητά τους οι πελάτες και οι οδηγοί, η Uber κατηγορείται πως οι οδηγοί της έπαιρναν πελάτες απευθείας από τον δρόμο, όπως συμβαίνει και με τα παραδοσιακά ταξί.

Μέχρι στιγμής, πάνω από 4.000 οδηγοί ταξί υπογράφουν την μήνυση.

Σύμφωνα με την ομάδα νομικής εκπροσώπησης των οδηγών, ο κάθε οδηγός που δουλεύει πλήρες ωράριο θα μπορούσε να διεκδικήσει έως και 25.000 λίρες για τη ζημία που του προκλήθηκε από τις πρακτικές για τις οποίες κατηγορείται η εταιρεία.

Η υπόθεση αναμένεται να παρουσιαστεί στα δικαστήρια στις αρχές του επόμενου έτους, ενώ δεν θα πρόκειται για την πρώτη φορά που οι οδηγοί του Λονδίνου κινούνται νομικά κατά της Uber.

Το Φεβρουάριο του 2019, οι οδηγοί ταξί είχαν χάσει μια υπόθεση κατά της Uber, στην οποία κατηγορούσαν την εταιρεία ότι είχε λάβει την άδεια λειτουργίας της υπό μη διαφανείς συνθήκες και με τη βοήθεια ενός δικαστή που μεροληπτούσε υπέρ της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!