Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Σούπερ Μάρκετ: Πού και γιατί έπεσαν… καμπάνες
[Ελεύθερος Τύπος]: Σούπερ Μάρκετ: Πού και γιατί έπεσαν… καμπάνες

[Ελεύθερος Τύπος]: Σούπερ Μάρκετ: Πού και γιατί έπεσαν… καμπάνες

Ι. ΦΕΝΤΟΥΡΗ

«Καμπάνα» έριξε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων (ΥΠΑΝ) σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ της χώρας, καθώς στο πλαίσιο ελέγχων διαπιστώθηκαν κρούσματα αισχροκέρδειας.

«Σε εφαρμογή της διατάξεώς μας για το υπερβολικό κέρδος εν μέσω πανδημίας, υπέγραψα πρόστιμα σε αλυσίδες super market που η ΔΙΜΕΑ (σ.σ. Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς) εντόπισε να παρανομούν. Εν μέσω των διεθνών ανατιμήσεων, θέλω να στείλω σαφές μήνυμα προς όλους να μη σπεύσουν να εκμεταλλευθούν τη συγκυρία», έγραψε ο κ. Γεωργιάδης στο twitter.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Νοέμβριο ψηφίστηκε τροπολογία του ΥΠΑΝ κατά της αισχροκέρδειας. Βάσει αυτής, εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού, η έλλειψη του οποίου βεβαιώνεται με απόφαση του υπουργού Υγείας, απαγορεύεται η συνομολόγηση ή η λήψη περιουσιακών ωφελημάτων που αφορούν στην πώληση οποιουδήποτε αγαθού ή υπηρεσίας που είναι απαραίτητο για την υγεία, τη διατροφή, τη μετακίνηση και την ασφάλεια του καταναλωτή, εφόσον τα ωφελήματα αυτά υπερβαίνουν την αξία της παροχής, τόσο ώστε το μικτό περιθώριο κέρδους να είναι μεγαλύτερο του αντίστοιχου περιθωρίου προ της 1ης Σεπτεμβρίου 2020, για τα παραπάνω προϊόντα και υπηρεσίες.

Με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης μπορεί να επιβληθεί εις βάρος οποιουδήποτε παραβαίνει την παραπάνω οδηγία (περί μικτού κέρδους) πρόστιμο από 1.000 έως 1 εκατ. ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!