Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Σούπερ deal 2 δισ. δολάρια για Chipita – Το παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία
[Ελεύθερος Τύπος]: Σούπερ deal 2 δισ. δολάρια για Chipita – Το παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία

[Ελεύθερος Τύπος]: Σούπερ deal 2 δισ. δολάρια για Chipita – Το παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία

Γωγώ Κατσέλη

Στον έλεγχο του αμερικανικού ομίλου τροφίμων Mondelēz International, έναντι του ποσού-«μαμούθ» των 2 δισ. δολαρίων, περνά η εταιρία του επιχειρηματία Σπύρου Θεοδωρόπουλου, Chipita.

Ωστόσο, στη συμφωνία δεν περιλαμβάνεται η αλλαντοβιομηχανία Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ και τα δικαιώματα μειοψηφίας στην κοινοπραξία της Chipita στην Ινδία.

Η ελληνική εταιρία, η οποία ιδρύθηκε πριν από 40 χρόνια, κατέχει ηγετικό ρόλο και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στην κατηγορία προϊόντων ζύμης και πρωινού σνακ στην Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη, ενώ οι πωλήσεις της το 2020 ξεπέρασαν τα 580 εκατ. δολάρια. Διαθέτει, δε, ένα διευρυμένο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο με κρουασάν και προϊόντα ζύμης, συμπεριλαμβανομένων των 7Days, Chipicao και Fineti. Μάλιστα, ήταν στην πρώτη γραμμή της εξέλιξης και της ανάπτυξης σε αυτόν τον τομέα σε πολλές χώρες, λόγω της ισχυρής καινοτομίας της και των δυνατοτήτων παραγωγής που διαθέτει.

Στόχοι

«Καλωσορίζουμε στην οικογένεια της Mondelēz International τα γευστικά προϊόντα ζύμης της Chipita τα οποία δίνουν περαιτέρω ώθηση στη στρατηγική μας για να γίνουμε ένας παγκόσμιος ηγέτης στην ευρύτερη κατηγορία των σνακ», δήλωσε ο Dirk Van de Put, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mondelēz International.

Πρόσθεσε, δε, ότι τα εμβληματικά brands και η σημαντική παρουσία της Chipita σε τόσες πολλές ελκυστικές αγορές αποτελούν ένα ισχυρό στρατηγικό συμπλήρωμα στο υπάρχον χαρτοφυλάκιο του αμερικανικού ομίλου και στις μελλοντικές του φιλοδοξίες για ανάπτυξη στην Ευρώπη και πέραν αυτής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!