Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: «SOS» εάν η επίσκεψη στην τουαλέτα… μυρίζει φρούτο!
[Ελεύθερος Τύπος]: «SOS» εάν η επίσκεψη στην τουαλέτα… μυρίζει φρούτο!

[Ελεύθερος Τύπος]: «SOS» εάν η επίσκεψη στην τουαλέτα… μυρίζει φρούτο!

Η «φρουτώδης» ή «γλυκιά» οσμή των ούρων – κατά την επίσκεψή σας στην τουαλέτα – μπορεί να αποτελεί πρώιμο σημάδι διαβήτη

Τα συμπτώματα του διαβήτη τύπου 2 μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστούν. Όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές, συχνά αναπτύσσονται αργά για μεγάλες χρονικές περιόδους, με συνέπεια κάποια στιγμή να «εγκατασταθεί» ο διαβήτης… εν αγνοία μας.

Εάν ο σακχαρώδης διαβήτης δεν διαγνωστεί για αρκετό καιρό, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι μπορεί να προκαλέσει «σιωπηλή» καταστροφή στα αιμοφόρα αγγεία, τους νεφρούς, τα μάτια, τα άκρα και το νευρικό σύστημα. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που είναι τόσο σημαντικό να γνωρίζετε τα σημάδια που θα μπορούσαν να σας προειδοποιήσουν για διαβήτη.

Μια επίσκεψη στον τουαλέτα μπορεί να αποκαλύψει το πρόβλημα

Πέρα από τα κοινώς γνωστά συμπτώματα του διαβήτη, όπως συχνοουρία, αυξημένη πείνα ή δίψα, θολή όραση, ή δερματικές πληγές που θεραπεύονται με αργό ρυθμό, οι ειδικοί έχουν εντοπίσει ένα ακόμη πιθανό πρώιμο σημάδι για διαβήτη. Και είναι κάτι που θα το εντοπίσετε όταν επισκέπτεστε την τουαλέτα.

Μην σας ξεγελά η γλυκιά οσμή των ούρων

Εάν παρατηρήσετε ξαφνικά μια γλυκιά οσμή των ούρων, αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στην παρουσία υπερβολικού σακχάρου στο αίμα, λέει η δρ. Jamin Brahmbhatt, ουρολόγος και επικεφαλής χειρουργικής στο νοσοκομείο Orlando Health South Lake.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!