Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Σοκάρουν τα στοιχεία της Europol: 1 στα 10 παιδιά θύμα σεξουαλικής κακοποίησης
[Ελεύθερος Τύπος]: Σοκάρουν τα στοιχεία της Europol: 1 στα 10 παιδιά θύμα σεξουαλικής κακοποίησης

[Ελεύθερος Τύπος]: Σοκάρουν τα στοιχεία της Europol: 1 στα 10 παιδιά θύμα σεξουαλικής κακοποίησης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ

Eνα στα 10 παιδιά έχει πέσει θύμα κάποια μορφής σεξουαλικής κακοποίησης στην Ελλάδα. Ο αριθμός των ανήλικων θυμάτων έχει τετραπλασιαστεί κατά τη διάρκεια των lockdown. Κι αν το κίνημα #MeToo έχει «απελευθερώσει» αρκετά θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, μόλις 2 στα 100 παιδιά, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, τολμούν να σπάσουν τη σιωπή τους και να απευθυνθούν στις Αρχές.

Μέσω Διαδικτύου φαίνεται ότι «ψαρεύουν» όλο και περισσότεροι δράστες σεξουαλικής κακοποίησης τα νεαρά θύματά τους, εκμεταλλευόμενοι τον εγκλεισμό της καραντίνας.

Αυτό αποκαλύπτουν στοιχεία της Europol, στα οποία αποτυπώνεται έξαρση στην επισκεψιμότητα σε ιστοσελίδες πορνογραφικού υλικού, αλλά και αύξηση στην προσέγγιση παιδιών μέσω του Διαδικτύου. Τα σοκαριστικά νούμερα αποκάλυψε η Ελενα Ράπτη, συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τίτλο «Βάζουμε όρια στη χρήση του Διαδικτύου – Επενδύουμε σε ένα ασφαλές μέλλον για τα παιδιά μας».

Σύμφωνα με τον διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βασίλη Παπακώστα, μόνο μέσα στο 2020 έχουν καταγραφεί 300 υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων μέσω Διαδικτύου στην Ελλάδα, υποθέσεις που αφορούν θέαση υλικού (φωτογραφίες, βίντεο). Το 27% των θυμάτων είναι ηλικίας κάτω των 15 ετών, ενώ το 89% είναι κορίτσια. Οσον αφορά τους δράστες, το 95% είναι άνδρες, ενώ το 2,6% είναι ανήλικοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!