Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Σμυρλής στον Ε.Τ.: Η Βόρεια Ελλάδα στον διεθνή επενδυτικό χάρτη
[Ελεύθερος Τύπος]: Σμυρλής στον Ε.Τ.: Η Βόρεια Ελλάδα στον διεθνή επενδυτικό χάρτη

[Ελεύθερος Τύπος]: Σμυρλής στον Ε.Τ.: Η Βόρεια Ελλάδα στον διεθνή επενδυτικό χάρτη

Στο νέο κεφάλαιο που ανοίγει στην οικονομική διπλωματία της Ελλάδας, με τη δημιουργία μιας ενιαίας πύλης εξωστρέφειας, αναφέρθηκε με συνέντευξή του στον «E.T.» ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών και πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής.

Χαρακτήρισε τη Βόρεια Ελλάδα «ελκυστικό επενδυτικό προορισμό», καθώς μεγάλα έργα έχουν εγκριθεί ή προγραμματίζονται για την περιοχή, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις εταιρίες Pfizer και Cisco. Επίσης, έκανε λόγο για μια εξαιρετική πορεία των εξαγωγών που αφορούν στον Νομό Θεσσαλονίκης, αλλά και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου παρατηρείται αύξηση των εξαγωγών το 2020 έναντι της προηγούμενης χρονιάς.

Στο υπουργείο Εξωτερικών προχωρήσατε πολύ γρήγορα στη δημιουργία ενός νέου Οργανισμού. Τι σημαίνει αυτό για την οικονομική διπλωματία της Ελλάδας;

Στόχος της κυβέρνησης ήταν η άμεση υλοποίηση μιας κομβικής μεταρρύθμισης για την οικονομική εξωστρέφεια της Ελλάδας. Η κατεύθυνση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη για το υπουργείο Εξωτερικών ήταν σαφής: Να ανασχεδιάσουμε την οικονομική διπλωματία κατά τα πρότυπα αναπτυγμένων χωρών, για την αποτελεσματικότερη προώθηση των οικονομικών συμφερόντων της χώρας και των ελληνικών επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, στα τέλη Φεβρουαρίου 2021, με τον νέο Οργανισμό του υπουργείου Εξωτερικών δημιουργήσαμε μια ενιαία δομή υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας. Δομή που ενσωματώνει όλες τις οργανικές μονάδες οι οποίες έχουν την ευθύνη της οικονομικής εξωστρέφειας και ενώνει εποικοδομητικά, κάτω από μία στέγη, το χειρισμό των διμερών και των πολυμερών σχέσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!